Νέα πανελλαδική απεργία στον δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στις 21 Οκτωβρίου

Η κινητοποίηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων για την επιτυχία της απεργίας είναι πρωτοφανής. Έχουν «ανασκουμπωθεί» όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΠΑΜΕ, της Αυτόνομης Παρέμβασης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Κοινή η διεκδίκηση για ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις φαίνεται πως η διακριτή και ισχυρότερη καταγραφή των δυνάμεών τους σε συλλαλητήρια και πορείες είναι επιδιωκόμενος στόχος, καθώς, παραδοσιακά, το «όφελος» προσμετράται υπέρ του πολιτικού φορέα στον οποίον πρόσκειται η καθεμία. Και επειδή μεγάλη είναι η αγανάκτηση και η απόγνωση των πολιτών από την ακρίβεια, την οικονομική ανέχεια, την ανασφάλεια κ.λπ. εκτιμάται πως, εκτός από τον κόσμο που προσέρχεται στις συγκεντρώσεις «σε μπλοκ», μεγάλη θα είναι η προσέλευση νέων διαμαρτυρόμενων εργαζομένων, νοικοκυριών. Είναι ένας κόσμος που οι συνδικαλιστικές παρατάξεις σκοπεύουν να επηρεάσουν.

Αλλεπάλληλες οι δηλώσεις των κ. Γ. Παναγόπουλου, Σπ. Παπασπύρου, Κ. Πουπάκη, Ηλ. Ηλιόπουλου, Αλ. Καλύβη, Γ. Πέρρου, Ηλ. Βρεττάκου κατά της ακρίβειας, της λιτότητας, της μείωσης των δημοσίων επενδύσεων, της περικοπής των κοινωνικών παροχών. Στο στόχαστρο το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, για τον οποίο η ΔΑΚΕ διαφοροποιείται από τη συνολική απόρριψη και διακριτικά ευκρινώς στηρίζει, όπως κατά βάση στηρίζει και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για Ολυμπιακή και ΟΣΕ.


Σχολιάστε εδώ