Μυθικά ποσά για τη μετάδοση των αγώνων!

Η συνδυαστική προσφορά Forthnet και Alpha αγγίζει τα 136 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ποσό που θεωρείται μυθικό τόσο για την ποιότητα των αγώνων όσο και για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Το προβάδισμα ανήκει στη Forthnet με προσφορά 120 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια για τις μεταδόσεις της Κυριακής, ενώ με μόλις 100 ευρώ διαφορά ο Alpha ξεπέρασε την πρόταση του ΣΚΑΪ (περίπου 16 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια) για τους αγώνες του Σαββάτου που θα μεταδίδονται στις 16.45. Εντυπωσιακή ήταν η προσφορά της On Telecoms, ύψους 80 εκατ. ευρώ, για το φιλέτο των μεταδόσεων της Κυριακής, που συμπληρώνονται από μια πρόταση του Mega, φτάνοντας συνολικά τα 125 εκατ. ευρώ.

Όμως οι απουσίες του ΑΝΤ1 όσο και της ΕΡΤ είναι αισθητές. Η ΕΡΤ αφήνει να εννοηθεί πως δεν μπορούσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, καθώς θα έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί των δικαιωμάτων που είχε αγοράσει με ΠΑΕ όπως η Ξάνθη. Όμως φαίνεται πως έχει την άποψη πως ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος καθώς, τυπικά, η Forthnet δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αφού δεν είναι τηλεοπτική εταιρεία.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, το εγχείρημα της ενιαίας διαπραγμάτευσης μπορεί να μην ολοκληρωθεί και κάθε δίκτυο να προχωρήσει με τις ομάδες που επιθυμεί. Για παράδειγμα η Forthnet να συνεχίσει, μέσω της NetMed, να έχει την ΑΕΚ κ.λπ., η ΕΡΤ να συνεχίσει τη συνεργασία τουλάχιστον με τον Ολυμπιακό κ.ο.κ.

Ταυτόχρονα υπάρχει σοβαρή νομική εκκρεμότητα και με τα ραδιοφωνικά δικαιώματα, για τα οποία οι προσφορές θα κατατεθούν στις 24 Οκτωβρίου, όμως υπάρχει ισχυρή νομική αμφισβήτηση για την πρόταση της Mondial Marketing να τα διαθέσει αποκλειστικά σε έναν υποψήφιο σε μια τιμή που φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα τρία είναι τα ζητούμενα στη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Ευρώπη: να χωρίζει τους πολίτες σε πατρικίους και πληβείους; Αυτή είναι η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση; Για ηθική, ας μη μιλήσουμε. Αν και ηθικό και διαφανές και νόμιμο ΕΙΝΑΙ σ’ αυτήν την εταιρεία, που θα έχει λόγο για το ανέβασμα του ψηφιακού σήματος, να μετέχουν ΟΛΟΙ οι εκπέμποντες σήμερα νόμιμα σταθμοί, με το ΙΔΙΟ ποσοστό το κάθε κανάλι, χωρίς διακρίσεις.

Δεν μπορείτε, κυρία γενικέ, από τον «βασικό μέτοχο» να φθάνετε στην άλλη άκρη. Και να ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΕ τους «νταβατζήδες» τους οποίους επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο πρωθυπουργός.

Ως προς τον ισχυρισμό ότι «δεν τίθεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο ζήτημα κρατικής ενίσχυσης, δεδομένου ότι πρόκειται για φορέα ιδιωτικού δικαίου», προφανώς θα αστειεύεστε. Την ΕΡΤ, που θα έχει το 50%, ποιος τη χρηματοδοτεί, ποιος πληρώνει τα ελλείμματα; Το Δημόσιο δεν τα καλύπτει;

Ο ελληνικός λαός δεν πληρώνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χαράτσι; Και όποιος αρνηθεί, του κόβουν το ρεύμα; Το κράτος κυρία Παπαδά θα χρηματοδοτήσει όχι έμμεσα, αλλά ευθέως, τους «νταβατζήδες».

Τους χαρίζει εκατομμύρια! Άραγε αυτό δεν το γνωρίζει ο κ. Καραμανλής;


Σχολιάστε εδώ