Μονόδρομος η ενότητα των Συνδικάτων

Με όλες τις αδυναμίες που τα χαρακτηρίζουν, τα Συνδικάτα καλούνται, την ώρα της μεγάλης κρίσης, να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο απέναντι στην ασυδοσία της αγοράς, της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, στη διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης εργαζόμενων και συνταξιούχων, στη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων – και τόσων άλλων…

Οι ευθύνες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μεγάλες. Μονόδρομος φαντάζουν η ενότητα και η κοινή δράση συνδικαλιστικών δυνάμεων και εργαζομένων.

Η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή. Και ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί ως «άλλοθι» για να περάσουν ευκολότερα νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές, με επίκληση της διεθνούς (αρνητικής) συγκυρίας, και μεγάλες και υπαρκτές είναι, προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων.

Μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία είναι προϋπόθεση για να επηρεάσει και να συμβάλει θετικά στη θέσπιση κανόνων. Που δεν θα αφήνουν ασύδοτη την αγορά, που δεν θα επιτρέπουν το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου (Ολυμπιακή – ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – ΟΤΕ), που θα φρενάρουν τα ξέφρενα κέρδη – ληστεία των τραπεζών. Ο νέος προϋπολογισμός (προσχέδιο) θα επιτείνει τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τις κοινωνικές ανισότητες. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οφείλουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Με κινητοποιήσεις μαζικές και δυναμικές να παρέμβουν έτσι ώστε να αλλάζουν οι κυβερνητικές προτεραιότητες: Για μια δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Όπως ακριβώς διακηρύττουν συνεχώς στις ανακοινώσεις τους, οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η ώρα ανάληψης πολιτικών ευθυνών, είναι τώρα.

Α.Χ.


Σχολιάστε εδώ