Μαίνεται ο εμφύλιος στον ΕΣΑΚΕ

Ουσιαστικά στις εκλογές στάλθηκε το μήνυμα ότι «αρχίζει επίθεση» και, όπως φαίνεται, θα υπάρξει συνέχεια μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της αλλαγής στην ηγεσία του ΕΣΑΚΕ.

Ο νυν πρόεδρος διανύει πλέον την τέταρτη θητεία του στον θώκο. Εχει δημιουργήσει ένα πολυάριθμο μπλοκ υποστηρικτών του, στηριζόμενος στη δύναμη που κινεί τα πάντα. Το χρήμα. Φέρνοντας δηλαδή έσοδα στους «φτωχούς», αυτούς που συντηρούνται εξ ολοκλήρου από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες και οι οποίοι έβλεπαν με χαρά για χρόνια να μπαίνουν στα ταμεία τους καλά λεφτά από την ΕΡΤ, αλλά και από τον ΟΠΑΠ, που ανέλαβε τη χορηγία του πρωταθλήματος με πρωτοβουλία του Οικονομίδη.

Το αντίθετο μπλοκ, όμως, που έχει βάλει μπροστά τον Λιανό, αλλά έχει και πολλούς οικονομικά ισχυρούς από πίσω, βρήκε φέτος τα πατήματά του. Η ΕΡΤ «κλώτσησε», ο ΟΠΑΠ δίνει λίγα και αυτό το τονίζουν κάνοντας λόγο για «ψίχουλα» και επιχειρείται έτσι η πρόκληση δυσαρέσκειας στους «μικρούς» ώστε να αλλάξουν όχθη.

Πριν από λίγες μέρες τέθηκε θέμα διαχειριστικού ελέγχου των οικονομικών του συνδέσμου. Η αφορμή ήταν τα χρήματα που εισπράττει ο ΕΣΑΚΕ από τον ΟΠΑΠ, πέρα από αυτά που μοιράζει στις ΚΑΕ. Θεωρήθηκε υπερβολικό το νούμερο των 800 χιλιάδων ευρώ για λειτουργικά έξοδα και ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση. Επί της ουσίας επιχειρήθηκε εκ νέου να δημιουργηθεί ντόρος, αφού οι ομάδες λαμβάνουν μηνιαία ενημέρωση των οικονομικών και υπογράφουν τις κινήσεις. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι αρχικά υπέρ του ελέγχου είχε ταχθεί και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μίνωας Κυριακού. Ανέκρουσε πρύμναν όμως όταν του… θύμισαν ότι ταμίας στον σύνδεσμο είναι ο έμπιστός του άνθρωπος και οικονομικό «κεφάλι» στον ΑΝΤ1, Βελισάριος Στριβίλης. Θα ήταν δηλαδή, σα να τον αμφισβητούσε.

Όσο περνάει ο καιρός, οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν. Το γκρουπ των αντιφρονούντων έχει για «μεγάλο» όνομα τον Ολυμπιακό, από κοντά είναι ήδη ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος, το Μαρούσι και ο Κολοσσός και υπάρχει η προσδοκία να αυξηθούν τα μέλη του στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι με την παραμικρή αφορμή θα γίνεται… η τρίχα τριχιά και ενδεικτική ήταν η αντίδραση του Πανιώνιου για την, απολύτως λογική, μετάθεση του αγώνα του στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ, επειδή το γήπεδο της Πυλαίας ήταν κατειλημμένο. Αντίδραση μέσω επίσημης ανακοίνωσης με προσωπική επίθεση σε βάρος του Οικονομίδη, που ουσιαστικά σήμανε την… επανάσταση.


Σχολιάστε εδώ