Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

Πολλοί αναρωτήθηκαν, γιατί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης άφησε την ενεργό βουλευτική δράση για «αγρανάπαυση» στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, μια θέση φυσικά τιμητική, αλλά και σημαίνουσα την «αποχή» από «μαχητική» κοινοβουλευτική δράση.

Ο λόγος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, είναι απλός.

Ο Γ. Δραγασάκης έχει αποφασίσει -και η απόφασή του αυτή είναι οριστική- να εγκαταλείψει τα βουλευτικά έδρανα απ’ τις επόμενες εκλογές.

Όπως έχει εκμυστηρευτεί σε φίλους του, «είμαι βουλευτής αρκετά χρόνια, καιρός να ‘ρθουν άλλοι»…
***

Έχουν τόση επαφή με την κυβέρνηση οι βουλευτές, που οι άνθρωποι του Μαξίμου ούτε που τους ξέρουν! Και αυτό το είδα με τα μάτια μου, όταν πριν από λίγο καιρό συνταξίδευαν με το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου με τη γυναίκα του και ένας θεσσαλονικιός βουλευτής της ΝΔ. Σχεδόν έπεσαν πάνω του και ούτε καν τον χαιρέτησαν γιατί δεν τον γνώριζαν! Και σαν υστερόγραφο η κυρία Αγγέλου έλεγε στον σύζυγό της πόσο βαρετό ήταν το δείπνο με τους βουλευτές του Α΄ τμήματος… Και μετά φταίνε οι βουλευτές που γκρινιάζουν, κύριε Καραμανλή…
***

Aντίθετα υπάρχουν υπουργοί που πράγματι δεν κουράζονται να βλέπουν βουλευτές. Μέχρι τις 11 το βράδυ την περασμένη Δευτέρα είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος συναδέλφους του.
***


Σχολιάστε εδώ