Η αντεπίθεση των «γαλάζιων»

Το γνωστό μήνυμα που εξέπεμψε ο Κώστας Καραμανλής προς τους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του σήμανε συναγερμό στον μηχανισμό της Ρηγίλλης, που ξαμολήθηκε στην περιφέρεια για να οργανώσει την… κυβερνητική αντεπίθεση.

Μην πάει το μυαλό σας σε περιοδείες στον κόσμο, ούτε σε ανοιχτές εκδηλώσεις τις οποίες ακόμη φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι.

Αντ’ αυτών οι γαλάζιοι κλειδαμπαρώνονται στα κομματικά τους γραφεία και επιχειρούν να ανατρέψουν την αρνητική ψυχολογία και την ηττοπάθεια των τοπικών τους στελεχών, τα οποία δεν εμφανίζουν καμιά απολύτως προθυμία να υπερασπιστούν στα καφενεία την κυβερνητική πολιτική και τους χειρισμούς των υπουργών τους.

Έτσι, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις των νομαρχιακών συνελεύσεων με ομιλίες του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα (στον Έβρο), του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου (στην Κοζάνη), του Χρήστου Φώλια (στις Σέρρες), του Γιάννη Ιωαννίδη (στη Φλώρινα), του Σταύρου Καλαφάτη (στην Κατερίνη) και του υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη (στην Καστοριά). Να σημειώσω, γιατί έχει την σημασία του, ότι η… αντεπίθεση των γαλάζιων ξεκίνησε από περιοχές που δεν επλήγησαν άμεσα από τη βουλιμία του συστήματος των οικοπεδοφάγων που κρύβεται πίσω από τη Μονή Βατοπεδίου.

Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι ακόμη πιο σκούρα για το κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι γκρίνιες είναι πλέον ασυγκράτητες και η δυσφορία των τοπικών στελεχών για τους χειρισμούς όλων των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα από τους υπουργούς και το Μαξίμου είναι περισσότερο από εμφανής.

Τις «φωτιές» που ανάβουν προσπαθεί να σβήσει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, που με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και συναντήσεις του με στελέχη επιχειρεί να συμμαζέψει την κατάσταση και να εκτονώσει τις αντιδράσεις και τα παράπονα. Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Διοικούσας, στην οποία κυριάρχησε η συζήτηση γύρω από το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία αλλά και στον γαλάζιο πυρήνα και οι πρωτοβουλίες αλλαγής του. Αποφασίστηκε η συνεδρίαση των τεσσάρων ΝΟΔΕ του νομού και των προέδρων όλων των δημοτικών οργανώσεων και η προετοιμασία για τις νομαρχιακές συνελεύσεις Αʼ και Βʼ περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη βδομάδα.


Σχολιάστε εδώ