Ζεστά λόγια του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου για τα γενέθλια των «Τυπολογιών»

Χαιρετίζω τα δεκαπεντάχρονα γενέθλια των «Τυπολογιών» στην εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ», που έχουν διανύσει -πράγματι με μεγάλη επιτυχία- μια σπουδαία πορεία την οποία όλοι αναγνωρίζουν. Η στήλη αυτή έχει ήδη γράψει μεγάλη ιστορία και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να μεγαλουργεί με τις ειδήσεις και το ρεπορτάζ της στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ήδη είχαν λειτουργήσει οι πρώτοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ήταν δίχως άλλο «πρωτοπόρα» η ιδέα για τη «γέννηση» των «Τυπολογιών».

Οι «Τυπολογίες» καταξιώθηκαν άμεσα, ενώ ταυτόχρονα με τον δικό τους τρόπο δημιούργησαν ένα καινούργιο, για την εποχή εκείνη, ρεπορτάζ -αυτό των media- που επεκτάθηκε αστραπιαία σε όλο τον ελληνικό Τύπο.

Εκ βάθους καρδίας, ως αναγνώστης της στήλης, ως δημοσιογράφος, ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ως επικεφαλής του συνδικαλιστικού συνδυασμού «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», συγχαίρω τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» οι οποίοι συντάσσουν αυτήν τη στήλη -μετά από σκληρό ρεπορτάζ σε όλους τους χώρους των ΜΜΕ- καθώς και τον σύμβουλο έκδοσης Μάκη Κουρή. Εύχομαι οι «Τυπολογίες» να τα εκατοστίσουν… -γιατί όχι- να τα… χιλιάσουν.

Πάνος Σόμπολος
πρόεδρος ΕΣΗΕΑ


Σχολιάστε εδώ