Δικαστικά και ΟΥΕΦΑ

Οι ίδιοι αυτοί εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τις δικαστικές διαμάχες του Βασίλη Γκαγκάτση, που να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση, τότε ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν πρόκειται να φύγει πριν το παγκόσμιο κύπελλο του καλοκαιριού του 2010, όπως και παλαιότερα είχε πει ο ίδιος. Κάποιοι άλλοι συνεργάτες του προέδρου της ομοσπονδίας, όμως, λένε ότι είναι σοβαρή η πιθανότητα αποχώρησής του το επόμενο πεντάμηνο, όπως ο ίδιος είπε μιλώντας τους, και το συνδέουν με δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι τα δικαστικά και φορολογικά θέματα που εκκρεμούν και τα οποία έχουν σφίξει τον κλοιό γύρω του, σε συνδυασμό με ότι δεν λαμβάνει πλέον κρατική επιχορήγηση η ΕΠΟ και με την αποτυχία της εθνικής στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που σημαίνει λιγότερες χορηγίες, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης της ίδιας της ομοσπονδίας, της οποίας η μαύρη τρύπα αυτήν τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο θέμα που κάνει τον Βασίλη Γκαγκάτση να σκέφτεται την αποχώρησή του από την προεδρία της ΕΠΟ είναι η ΟΥΕΦΑ και το άνοιγμα θέσεων σε αυτή. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να ετοιμάζεται να καταλάβει μία από τις κενές θέσεις που θα προκύψουν στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.


Σχολιάστε εδώ