ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ο ένας φόρος μετά τον άλλο, να είναι στο κόκκινο η οικονομία, να έχει εκτιναχθεί ο πληθωρισμός, πριν… τη δικαιολογία της διεθνούς κρίσης, και να μην υπάρχει η παραμικρή αιχμή στα πρωτοσέλιδα των λεγόμενων δημοκρατικών εφημερίδων κατά του κατεξοχήν υπεύθυνου, του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, που θα μείνει στην ιστορία ότι επί των ημερών του τα έσοδα έπιασαν πάτο…, προφανώς θεωρούμενο ως… μέγα κατόρθωμά του. Δεν σας κάνει εντύπωση; Απλώς το επισημαίνουμε, για να μη μας κοροϊδεύουν… Βεβαίως τίποτε δεν είναι μη εξηγήσιμο… Έκαστος κατά συμφέροντά του, που λέει και ο λαός… Και από… ανοίγματα, άλλο τίποτα… Ντάνες οι φάκελοι με… ανοικτές υποθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για να μην πούμε δισεκατομμυρίων, στο υπουργείο της πλατείας Συντάγματος…

o Σ’ ΑΥΤΗΝ την κυβέρνηση για δύο πράγματα ξεχωρίζουν. Το ένα απ’ αυτά είναι η μεταξύ τους… αλληλεγγύη. Χαρακτηριστική περίπτωση: Συνεργάτες κυβερνητικού στελέχους που «εμπλέκεται» στην υπόθεση Βατοπεδίου τις προηγούμενες ημέρες ενημέρωναν… διακριτικά αντιπολιτευόμενα Μέσα Ενημέρωσης ότι από την έρευνα του ΣΔΟΕ για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» προέκυψε ότι ποσά από λογαριασμούς του ηγούμενου Εφραίμ φαίνεται να διοχετεύθηκαν σε λογαριασμό άλλου στελέχους!
Η διαρροή αυτή είχε προφανώς στόχο να στραφούν σε άλλο πρόσωπο τα φώτα της δημοσιότητας. Σε απλά… νεοδημοκρατικά «ο θάνατός σου η ζωή μου»!

o ΑΛΛΑΓΗ… κλίματος καταγράφουν οι πέριξ του Μαξίμου πολιτικοί μετεωρολόγοι. Πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη που πέρασαν την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου τις αμέσως προηγούμενες ημέρες αναφέρουν ότι ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται με εντελώς διαφορετική διάθεση, δείχνει ανακουφισμένος με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Κυρίως όμως διότι βλέπει ότι η επιχείρηση ανάκαμψης (που αναγνωρίζει ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει) έχει τα πρώτα αποτελέσματα. Δεν πέρασε απαρατήρητο άλλωστε ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μίλησε για «τρίτη νίκη στις εκλογές». Πάντως, οι έρευνες που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός το λένε καθαρά: Ότι δεν αρκούν τα ανοίγματα στην κοινωνία και τους βουλευτές όσο και οι επισκέψεις σε υπουργεία για την πλήρη αναστροφή του κλίματος. Απαιτείται και ευρύς, ευρύτατος ανασχηματισμός. Κι αυτό το συντομότερο δυνατό, λένε.

o ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΙ επιστρέφουν υπουργοί και βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας από τις εξορμήσεις τους στην περιφέρεια. Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για την κυβέρνηση, ενώ αντιμετωπίζουν την οργή των ψηφοφόρων του κόμματος που διαμαρτύρονται «εφ’ όλης της ύλης». Από την οικονομική πολιτική μέχρι τη συμπεριφορά κορυφαίων στελεχών (Αλογοσκούφη, Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Φώλια κ.ά.) «Κάποτε κατηγορούσαμε τους ΠΑΣΟΚους για τα σκάνδαλα, τώρα ντρεπόμαστε να πάμε στα καφενεία» είναι οι χαρακτηριστικές φράσεις. Ενώ η μόνιμη επωδός τους είναι «να τους διώξει όλους αυτούς ο Καραμανλής, να καθαρίσει την παράταξη»! Την ίδια στιγμή οι οργανώσεις του κόμματος τελούν υπό διάλυση, τα περισσότερα γραφεία παραμένουν κλειστά. «Ούτε το 1993 λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση δεν ήταν τέτοια η κατάσταση», είναι το συμπέρασμα κομματικών παραγόντων. Στη Ρηγίλλης πάντως ασχολούνται με πιο… σοβαρά ζητήματα: Κάνει πρόβες ο Ζαγορίτης για υπουργός!

o ΟΥΤΩΣ ή άλλως ο Π. Τατούλης έχει την εντύπωση ότι διαδραματίζει… πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Το να πιστεύει κιόλας ότι τον αντιγράφει ο Κ. Καραμανλής είναι απλώς πταίσμα! Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σημείωσε ότι «ήταν ήπιος όπως έπρεπε» και πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι μελετάει τις ομιλίες και τα άρθρα μου». Αντιλαμβάνομαι το «δράμα» του κ. Καραμανλή: Από τη μια ο κ. Τατούλης τον «κατηγορεί» ότι τον… μιμείται και από την άλλη ο Γ. Καρατζαφέρης τον «απειλεί» ότι αργά ή γρήγορα θα προσχωρήσει στις απόψεις του ΛΑΟΣ!


Σχολιάστε εδώ