Διάδρομοι και Ψίθυροι

// Η γλώσσα των αριθμών λέει πάντα την αλήθεια: Τη «Μαύρη Δευτέρα» που μας πέρασε οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 6%. Και μιλάμε για τις επιδόσεις των ισχυρών, των πρωταγωνιστών του κλάδου, όπου τη συγκριτικά καλύτερη επίδοση πέτυχε η Εθνική, με πτώση της τάξης του 5,9% και τη χειρότερη η Πειραιώς στο -7,9%. Οι ξένοι οίκοι όμως ΔΕΝ έσπευσαν να αλλάξουν τις συστάσεις τους για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, επομένως δικαιούμαστε όλοι να πιστεύουμε πως όταν θα… καλμάρουν τα πράγματα θα επανακάμψουν και οι αντίστοιχοι διαχειριστές στις θέσεις που εγκατέλειπαν άρον άρον τις προηγούμενες ημέρες. Σωστά;

// Για τη ΔΕΗ τα πράγματα περιπλέκονται: Η λογική λέει πως μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα (μέχρι και -7% έκανε τη Δευτέρα), θα ήταν ζήτημα χρόνου να αντιδράσει ανοδικά. Επειδή όμως οι επενδυτές -και δη οι ξένοι- είναι ελαφρώς «περίεργα όντα», οπότε τοποθετήσεις σαν κι αυτές του υφυπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη (σ.σ.: από το βήμα της Βουλής «άδειασε» τον επικεφαλής της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο και είπε πως ανησυχεί για την πορεία της επιχείρησης) προφανώς και ΔΕΝ προσφέρουν τίποτε καλό στη χρηματιστηριακή εικόνα της εισηγμένης…

// Marfin – Wind Ελλάς: Ακόμα μια στρατηγική συμμαχία, αυτήν τη φορά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και του e-banking για τον όμιλο της Marfin, η οποία κινείται ακόμα με κεκτημένη ταχύτητα από την εντυπωσιακή ανακοίνωση της αύξησης κατά 5 δισ. ευρώ. Στο deal μετέχουν από πλευράς του ομίλου Marfin η ΜIG και η Marfin Popular Bank.

// Τιτάνας: Οι αναλυτές μάς πληροφόρησαν πως ό,τι έγινε στον τίτλο μεσοβδόμαδα οφειλόταν στο ότι ξένοι διαχειριστές, και δη το fund Centaurus, έκλειναν short θέσεις στο χαρτί. Μένει να δούμε αν κάποιοι έφυγαν για τα καλά ή θα επανακάμψουν!

// Intrakat: Καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Μεγαλύτερη του 6% είναι πλέον η συμμετοχή της Alpha Bank στο χαρτί. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει από αύριο Δευτέρα η μετοχή, αφού θα μπουν στη διαπραγμάτευση και οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση.


Σχολιάστε εδώ