Δημοπρασία με διαδικασίες «μαϊμού»

Επειδή ο προϋπολογισμός του έργου υπερβαίνει το όριο των 5.278.000 ευρώ, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, δηλαδή προσφυγή στην ανοιχτή ή κλειστή διαδικασία και, σε ειδικές περιπτώσεις, στη διαδικασία με διαπραγμάτευση.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ χαρακτήρισε το έργο ως «ειδικής φύσεως» και προσκλήθηκαν στη δημοπρασία 5 εργοληπτικές εταιρείες, οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Άκτωρ, Τομή, Τοξότης και Καλογρίτσας. Υπέβαλαν προσφορά οι 4 κατά σειρά εταιρείες, προσφέροντας εκπτώσεις 1%, 2%, 3% και 5% αντίστοιχα. Μετά από… μαγείρεμα μεταξύ τους που προφανώς έγινε, «μειοδότης» αναδείχθηκε η εταιρεία Τοξότης με έκπτωση 5%. Το ίδιο έργο παίχτηκε στο Αίγιο και το ίδιο ετοιμάζεται να παιχτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και στην Πάρο.

Είναι καιρός να σταματήσει η κωμωδία των δημοπρασιών που επιτρέπει η ΔΕΠΑΝΟΜ. Γιατί κάποια στιγμή θα το πάρουν χαμπάρι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση ελέγχου των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης σχετικά με το Θριάσιο Νοσοκομείο είναι καταπέλτης για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.


Σχολιάστε εδώ