ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ Ο ΣΙΚΑΤΣΕΚ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά την εξέταση του γερμανού διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens Σίκατσεκ από τον ανακριτή κ. Ζαγοριανό, που γι’ αυτόν τον σκοπό πήγε στη Γερμανία, ουδέν νεώτερον προέκυψε για ποσά και ονόματα, πέραν της επιβεβαίωσης του κεντρικού ρόλου που έπαιξε στη διακίνηση του «μαύρου χρήματος» στην Ελλάδα ο Χριστοφοράκος.

Ο Σίκατσεκ αναφέρθηκε με αρκετές λεπτομέρειες στον ρόλο Χριστοφοράκου, καταθέτοντας ότι είναι αυτός που ζητούσε διαρκώς χρήματα προκειμένου να «λαδώσει» πολιτικούς και κόμματα, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν είχαν ιδιαίτερη ενημέρωση για το πού και σε ποιους πήγαιναν.

Αντιθέτως, φαίνεται να κάλυψε πλήρως τον Μαυρίδη, για τον οποίο είπε ότι αφενός μεν δεν είχε αρμοδιότητα για συναλλαγές με πολιτικούς και κόμματα, αφετέρου δε ότι τον ενημέρωνε για το πού κατευθύνονταν τα χρήματα.

Στο ερώτημα για τη συνέχεια της υπόθεσης δεν υπάρχουν ασφαλείς προβλέψεις.

Ένα ενδεχόμενο είναι να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Χριστοφοράκου με την κατηγορία της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων και να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η σύσταση στη συνέχεια Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στην υπόθεση με την κλήση από τη Βουλή του κ. Σίκατσεκ για εξέταση. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ν’ ανοίξει το στόμα του και να δώσει ονόματα και διευθύνσεις.

Σε ποιους, πότε και πόσα!


Σχολιάστε εδώ