Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν…

Απόρησε βέβαια γιατί δεν είχε πάει κανένας δικηγόρος από τους 20 που έχει η νομική υπηρεσία του δήμου και θεωρούσε δεδομένο ότι κάποιος θα ήταν εκεί για να τον υπερασπιστεί. Αφού είδε κι απόειδε πως δεν πήγαινε κανένας δικηγόρος, ρώτησε στο γραφείο του, το οποίο μετά από σχετική έρευνα τον ενημέρωσε ότι οι δικηγόροι του δήμου, βάσει του κανονισμού και της ισχύουσας νομοθεσίας, καλύπτουν υποθέσεις που αφορούν αποκλειστικά θέματα του δήμου και όχι του δημάρχου! Αν ο δήμαρχος κατηγορείται για κάποιο αδίκημα, άσχετα αν αυτό άπτεται της ιδιότητάς του, πρέπει να βρει δικηγόρο ο ίδιος και να τον πληρώσει από την τσέπη του! Και βέβαια το θέμα δεν είναι το οικονομικό, αλλά το ηθικό. Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να μην καλύπτεται από τη νομική υπηρεσία του δήμου, τη στιγμή που κατηγορείται για κάτι που έχει σχέση με τον δήμο τον οποίο εκπροσωπεί και όχι με το άτομό του. Αν ήταν κάτι προσωπικό του, κάποιο τροχαίο π.χ., θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τους νομικούς του δήμου. Όταν πρόκειται για υπόθεση του δήμου όμως, πώς γίνεται η νομική υπηρεσία να μην καλύπτει τον εκπρόσωπο του δήμου; Και όμως γίνεται…

// Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που έγινε στο Νέο Φάληρο για να τιμηθεί από τον δήμο ο φαληριώτης ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Ο χώρος όπου έγινε η εκδήλωση, αν και πολύ μεγάλος, αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που πήγε να χειροκροτήσει τον μεγάλο ηθοποιό.
Πολλά χειροκροτήματα εισέπραξε και ο Φασούλας για την πρωτοβουλία του να τον τιμήσει. Ο ίδιος ο Βέγγος δεν έκρυβε τη συγκίνησή του, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης έλεγε πως μπορεί να γνώρισε την καταξίωση και την επιτυχία, εκείνο όμως που δεν θα ξεχάσει ποτέ και θα το φυλάει σαν… φυλαχτό στην καρδιά του θα είναι οι στιγμές της παιδικής του ηλικίας στον Πειραιά και το Φάληρο… Μπράβο Θανάση!

// «Έφοδο» στην υπηρεσία καθαριότητας έκανε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο δήμαρχος Π. Φασούλας συνοδευόμενος από τον γραμματέα του δήμου Γ. Οικονομόπουλο και στενούς συνεργάτες του. Ο δήμαρχος μίλησε με τους εργαζομένους, τους είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τους ζήτησε να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να επιτευχθεί ο στόχος να γίνει ο Πειραιάς μια πολύ καθαρή πόλη. Τόνισε δε ότι με τα νέα απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο δήμος δημιουργούνται οι προϋποθέσεις υλοποίησης του στόχου.

// Δυναμική παρουσία έκαναν τα μέλη του τοπικού συμβουλίου νέων στο Δ΄ Διαμέρισμα που παρουσίασαν, σε ειδική εκδήλωση στον πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος», την ιστορία των Καμινίων, της Παλιάς Κοκκινιάς, του Απόλλωνα και του Καραβά.

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, που ήδη δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, είναι ο νέος θεσμός που καθιέρωσε το υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Ο θεσμός αυτός εφαρμόστηκε υποδειγματικά στην πόλη μας από τον δήμαρχο Π. Φασούλα που όρισε συντονιστή, λόγω ηλικίας και επαφής με τους νέους, τον σύμβουλο της μειοψηφίας Γ. Βουτσινά, παρ’ όλο που ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό χώρο.

Το πρώτο κεντρικό συμβούλιο νεολαίας Πειραιά, που προήλθε από μία υποδειγματική εκλογική διαδικασία, συγκροτήθηκε σε Σώμα και απαρτίζεται από τους: Παπάκη Ιωακείμ (πρόεδρο), Δαδιώτη Φ. (αντιπρόεδρο), Διαθεσόπουλο Μιχ. (γενικό γραμματέα), Λουκίσσα Έφη (ταμία) και Ζηλάκο Δήμο, Βλαχάκο Αντ., Δοσσίτη Αλ., Νικολοπούλου Ματίνα, Σαραντίτη Παν., Μωρατζή Στ., Λουκάκη Αλ., Παπάζογλου Ανδριάννα, Γιοβανάκη Γ., Οικονομάκη Κέλλυ, Ταφλαμπά Στέλλα (μέλη).

// Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασσιμάτης θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία του Συμμετοχικού Τεχνικού Προγράμματος, μιας καινοτόμου διαδικασίας δημοκρατικής διαβούλευσης και διαλόγου μεταξύ δημοτικής αρχής και πολιτών για τα θέματα της πόλης και της κάθε γειτονιάς χωριστά.

// Ημερίδα με θέμα το ηλεκτρονικό έγκλημα θα πραγματοποιήσει αύριο στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Β΄ Γυμνασίου Καλλίπολης, το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, που βρίσκει πάντα τρόπους να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις επιλογές και τη δραστηριότητά του. Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Κ. Κοσκινάς και ο υποδιοικητής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Εμμ. Σφακιανάκης.

// Νέα υποψηφιότητα στον Πειραιά. Ο νυν Γραμματέας της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, δηλώνει ανοιχτά πως ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν διευκρινίζει αν σκοπεύει να κατέλθει στην Α’ ή στη Β’ Περιφέρεια, αφού μάλλον μετράει αντιδράσεις πριν πάρει τελικές αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ