ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ για τις συζύγους βουλευτών η επιχειρηματική δραστηριότητα με το Δημόσιο

Αυτή η απ’ όλες τις απόψεις σημαντικότατη ρύθμιση θα περιλαμβάνεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον εκτελεστικό του Συντάγματος νόμο που θα έλθει σύντομα στη Βουλή, προς ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Όπως είναι γνωστό, κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση καταργήθηκε το απόλυτο ασυμβίβαστο που είχε καθιερωθεί με την προηγούμενη αναθεώρηση, του 2000. Παράλληλα προβλέπεται ότι με ειδικό νόμο θα πρέπει να καθορίζονται οι δραστηριότητες η άσκηση των οποίων δεν θα επιτρέπεται στους βουλευτές.

Αυτό ακριβώς επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας με επιστολή που απέστειλεπρος τον υπουργό Εσωτερικών στις 7 Οκτώβρη. Ο Πρ. Παυλόπουλος τις αμέσως επόμενες μέρες θα καλέσει τα κόμματα να καταθέσουν τις θέσεις τους επί του θέματος αυτού. Θα βάλει δηλαδή τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση για το ασυμβίβαστο και μάλιστα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Πάντως στη θεσμοθέτηση αυτής της απαγόρευσης οιασδήποτε συναλλαγής με το Δημόσιο ακόμα και των συζύγων βουλευτών είναι αποφασισμένος να προχωρήσει οπωσδήποτε ο Πρ. Παυλόπουλος. Είναι άλλωστε αυτό ένα ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο, πολύ περισσότερο μετά την αποκάλυψη πρόσφατα των συναλλαγών με το Δημόσιο (μέσω των συμβολαίων Δημοσίου – Μονής Βατοπεδίου) της συζύγου του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη…


Σχολιάστε εδώ