Ανησυχίες για απολύσεις δημοσιογράφων από τη ΓΓΕ

Θέμα έχει δημιουργηθεί και ανησυχία μεγάλη έχει προκληθεί στους δημοσιογράφους που απασχολούνται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης από πρόταση που έχει γίνει, σύμφωνα με την οποία μόνο 78 δημοσιογράφοι χρειάζονται και άρα οι υπόλοιποι θα απολυθούν, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης.

Την πρόταση αυτή έχει κάνει η εταιρεία Bridge-it, η οποία επιλέχθηκε μετά από δημόσια διαβούλευση και διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, στο οποίο πήραν μέρος 6 εταιρείες μαζί με την Ένωση Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου / Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών.

Δύο επιτροπές, στις οποίες μετέχουν συνολικά (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη) 27 στελέχη της ΓΓΕ – ΓΓΕ, αντιπροσωπευτικά των διευθύνσεων και των κλάδων εργαζομένων (ανάμεσά τους 5 δημοσιογράφοι κατά το πλείστον μέλη της ΕΣΗΕΑ) που υποδείχθηκαν από τους προϊσταμένους τους δημοσιογράφους, μέλη επίσης της ΕΣΗΕΑ, παρακολουθούν την πορεία του έργου της αναδιοργάνωσης, για την οποία κλήθηκαν όλοι να υποβάλουν προτάσεις.

Ήδη, όπως πληροφορούμεθα, έχει παραδοθεί ένα αρχικό σχέδιο από τον ανάδοχο, το οποίο έχει διανεμηθεί σε όλους τους υπαλλήλους και για το οποίο υποβάλλονται από υπαλλήλους και συλλογικά όργανα προτάσεις.

Οριστική απόφαση δεν φαίνεται να έχει ληφθεί, όμως λόγω της αναταραχής που δημιουργεί η πληροφορία περί περιορισμού των εργαζομένων, ήδη έχουν αποφασιστεί κινητοποιήσεις.


Σχολιάστε εδώ