Έχουν αράχνες τα δικαστήρια;

Αλήθεια, τι γίνεται με τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων που διαπιστώθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης και συντάραξαν την κοινή γνώμη της πόλης;

Θυμάστε την εξαφάνιση 300.000 ευρώ από τη διαχείριση της «παγίας»; Ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, κι ακόμη να ασκηθούν διώξεις, προφανώς για να μη φανερωθούν ευθύνες που ενδεχομένως υπάρχουν στη διοίκηση του δήμου, η οποία είτε δεν έλεγχε όπως έπρεπε είτε κάλυπτε την υπεύθυνη υπάλληλο, η οποία άλλωστε ανήκε και στον σκληρό πυρήνα των ανθρώπων του γραφείου του δημάρχου.

Θυμάστε επίσης το επονομαζόμενο «μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό σκάνδαλο της χώρας», την κλοπή 30 περίπου εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων; Δέκα μήνες μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την αποκάλυψη της ιστορίας, η υπόθεση κάπου κόλλησε. Ο φερόμενος ως βασικός κρίκος της ιστορίας (υπάλληλος που απολάμβανε της εμπιστοσύνης και της κάλυψης υψηλόβαθμου διοικητικού παράγοντα του δήμου) κυκλοφορεί ελεύθερος και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ κάθε ημέρα που περνά, όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να βρεθούν τα κλεμμένα και να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκτός από αυτές τις πολύκροτες υποθέσεις, υπάρχουν και αρκετές ακόμη που παραμένουν ανοιχτές στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αναμένοντας, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως από τη διοίκηση, τη δικαστική τους διαλεύκανση και την απόδοση ευθυνών.

Το πόρισμα Γιωτάκη (ελεγκτή του υπουργείου Οικονομικών), το οποίο είχε αποκαλύψει πρώτα απ’ όλους η εφημερίδα μας, διαπιστώνει σειρά παράτυπων και παράνομων πράξεων, που και αυτές θα πρέπει κάποτε να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το γεγονός πως όλα τα οικονομικά σκάνδαλα του δημοτικού ταμείου έσκασαν μετά το τσαλάκωμα που υπέστη -με σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Τύπου- ο πανίσχυρος μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, φανερώνει πως το «σύστημα» που διοικεί επί 22 χρόνια τον δήμο εμφανίζει ρωγμή, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο εύκολη η συγκάλυψη και η απόκρυψη στοιχείων.

Όπως και να ‘ναι, οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν για κάθαρση στο Καραβάν Σεράι και τιμωρία των υπευθύνων για την εξαφάνιση εκατομμυρίων ευρώ τείνουν να αποδειχτούν φρούδες, καθώς καμιά απολύτως υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί.


Σχολιάστε εδώ