Ένα χαμένο τρίωρο για ανούσιες ψηφοφορίες

Αν και ήταν εντελώς ανούσιες ψηφοφορίες, αφού οι υποψήφιοι θα έβγαιναν ούτως ή άλλως, η όλη διαδικασία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, αφού μετά τα γνωστά που έγιναν στην ψηφοφορία για της περασμένης άνοιξης για τη συνταγματική αναθεώρηση, το προεδρείο ζήτησε να τηρηθούν όλοι οι τύποι και να γίνουν όλα με απόλυτη τάξη.

Για την ιστορία να σημειώσουμε τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, που ήταν τα εξής:
– ΣΤʼ Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ (239 ψήφους, 28 λευκά).
– Ζʼ Αντιπρόεδρος ο Βαΐτσης Αποστολάτος του ΛΑΟΣ (223 ψήφους, 43 λευκά και 1 άκυρο).
– Κοσμήτορες από τη Συμπολίτευση (ΝΔ) ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (227 ψήφους και 40 λευκά) και ο Αριστοτέλης Σταθάκης (227 ψήφους) και από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γιάννης Δημαράς (242 ψήφους, 23 λευκά και 2 άκυρα).
– Γραμματείς από τη Συμπολίτευση οι Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Απόστολος Τζιτζικώστας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας (όλοι με 227 ψήφους και τυχαία (;) όλοι γόνοι οικογενειών με πολιτική παράδοση), από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Μιχάλης Κατρίνης (242 ψήφους, 23 λευκά και 2 άκυρα) και από το κόμμα της δεύτερης σε δύναμη Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αντιπολίτευσης (ΚΚΕ) ο Γιάννης Γκιόκας (226 ψήφους, 39 λευκά και 2 άκυρα).

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι το μόνο ουσιώδες αξίωμα είναι αυτό του Αντιπροέδρου που εξασφαλίζει συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά και οργανωμένο γραφείο μέσα στη Βουλή, ενώ ο ρόλος των κοσμητόρων και των γραμματέων είναι μάλλον διακοσμητικός και περιορίζεται στην ανάγνωση των αναφορών στην έναρξη των συνεδριάσεων. Και βεβαίως να αναρωτηθούμε αν χρειάζονται τρεις ώρες για μια τέτοια εκλογή, στις σοβαρές ψηφοφορίες πόσος θα χρειάζεται;


Σχολιάστε εδώ