Άμεση παρέμβαση Σιούφα

Αγαπητέ, κ. Κουρή

Σε απάντηση του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας της Κυριακής, 5 Οκτωβρίου 2008 (σελ. 30), με τίτλο «Από το Περιστύλιο», σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Η Βουλή των Ελλήνων από επταετίας αναμεταδίδει μέσω της ιστοσελίδας της, από τη διεύθυνση www.parliament.gr, το πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της. Από τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους και σε συνεργασία με το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας), φορέα εποπτευόμενου από το υπουργείο Ανάπτυξης, η Βουλή προέβη στη βελτίωση της ποιότητας των μεταδόσεων αυτών, προκειμένου να καταστήσει περισσότερο ελκυστική την προβολή του προγράμματός της, με γνώμονα την αναβάθμιση του τρόπου πληροφόρησης των πολιτών και των εκπροσώπων του Τύπου.

Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού της Βουλής, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις απ’ ευθείας ή μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις των συνεδριάσεών της, μεταδίδεται από την ιστοσελίδα της σε τρεις διαβαθμίσεις ποιότητας εικόνας και ήχου, ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα με τον εξοπλισμό και τον τύπο σύνδεσης που διαθέτουν, να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μέτριας και πολύ καλής ποιότητας. Προκειμένου να επιτευχθεί η υψηλής ποιότητας μετάδοση, το ΕΔΕΤ εγκατέστησε ειδικό σύστημα ψηφιοποίησης του αναλογικού σήματος που παρέχεται από τις κάμερες της Βουλής και το οποίο σήμα ταυτόχρονα αξιοποιείται και για τη λιγότερο υψηλής ποιότητας αναμετάδοση.

Από τα στοιχεία που διαθέτει η Βουλή, προκύπτει ότι οι δύο επιλογές, που αφορούν την αναμετάδοση σε πολύ καλής ποιότητας εικόνα και ήχο, ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν. Το αυτό συνέβη και με τη μετρίας ποιότητας αναμετάδοση, όπου, συχνότερα ίσως από τις δύο προαναφερθείσες αναμεταδόσεις, παρατηρήθηκαν προβλήματα, τα οποία όμως επιδιορθώθηκαν άμεσα.

Συνοψίζοντας, η αναμετάδοση του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής από την ιστοσελίδα της Βουλής ήταν σχεδόν πάντα προσπελάσιμη από τους ενδιαφερομένους, παρέχοντας και εικόνα και ήχο ικανοποιητικής έως και υψηλής ποιότητας.

Με εντολή Προέδρου
και ιδιαίτερη εκτίμηση
Νίκος Στεφάνου


Σχολιάστε εδώ