Άλλες τυπολογίες

// Υπόδειξη στα κανάλια να μη σπέρνουν τη σύγχυση και τον πανικό με ατεκμηρίωτες πληροφορίες έστειλε το ΕΣΡ για τα γεγονότα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στους σχολιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών και σε ορισμένες πρωινές εκπομπές.

// Πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ σε τρία κανάλια είναι ο λογαριασμός για την τηλεοπτική κάλυψη της δολοφονίας Σεργιανόπουλου σε ενημερωτικές ή ψυχαγωγικές εκπομπές. Ο Alter κατέχει τα πρωτεία. Το ΕΣΡ του επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ σε Mega και ΑΝΤ1 επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 και 40.000 ευρώ αντίστοιχα.

// Η διεθνής οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στη διαφήμιση. Για την παγκόσμια διαφημιστική αγορά έγιναν ήδη εκτιμήσεις προς τα κάτω, δηλαδή ότι η διαφήμιση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη δεν θα παρουσιάσει για το 2009 αύξηση της τάξης του 5% – 6%. Για την Ελλάδα προς το παρόν δεν υπάρχει παρόμοια μελέτη, ωστόσο η ανησυχία των ΜΜΕ είναι έκδηλη.

// Και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην παρουσιάστρια του Mega Εύα Καϊλή είναι μεταξύ των υποψηφίων μελών της ΕΣΗΕΑ που καλούνται να δώσουν… εξετάσεις αυτήν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στα γραφεία της Ένωσης. Μεταξύ των 204 προσώπων είναι και η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ Σ. Κοσιώνη.

// Επισπεύσθηκαν οι διεργασίες στον ΔΟΛ για μεγάλες αλλαγές που έχουν από καιρό αποφασιστεί. Η αρχή πιθανότατα θα γίνει από τα «Νέα». Η εβδομάδα που αρχίζει ίσως αποδειχθεί πολύ σημαντική. Αλλά και η πολιτική στρατηγική προκαλεί στο Συγκρότημα προβληματισμό, και αναδιατάξεις σχεδιασμών η… ανακατάληψη από τη ΝΔ των… ποσοστών της, όπως προκύπτει από τα γκάλοπ.

// Πρόγραμμα υγείας και ασφάλειας για έκτακτα περιστατικά των εργαζομένων της δημιούργησαν οι εταιρείες του «Ελεύθερου Τύπου» και του City με κεφάλαιο της ιδιοκτησίας. Το κεφάλαιο πάντως είναι πολύ μικρό, μόλις 25.000 ευρώ, και η έκτακτη αποζημίωση για σοβαρά έκτακτα ιατρικά περιστατικά μόλις 1.000 ευρώ.

// Υψηλή κινητικότητα για το γυναικείο περιοδικό «Bazaar», το οποίο εκδίδεται από τις Αττικές Εκδόσεις και κυκλοφορεί με την «Καθημερινή». Δεδομένο ενδιαφέρον υπάρχει από τον «Ελεύθερο Τύπο», αλλά και από άλλους επιχειρηματίες.

// Για 13η χρονιά κυκλοφορεί το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό αλμανάκ «Η σεζόν 2007-2008», που εκδίδει ο γνωστός δημοσιογράφος Ντένης Αντύπας.

// Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συνεργασίας του Alpha με την Έλλη Στάη. Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για τη μορφή της συνεργασίας και μάλλον το διαζύγιό τους αυτήν τη φορά είναι οριστικό. Άλλη μια επιβεβαίωση των «Τυπολογιών». Από το καλοκαίρι είχαμε γράψει «Τέλος η Στάη για τον Alpha».

// Σχέδια για δημιουργία IPTV έχει και η Tellas. Η εταιρεία του Ομίλου Wind εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στον συγκεκριμένο χώρο της παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω ευρυζωνικού δικτύου.

// Απόφαση ομόφωνη για την οριστική διαγραφή του Δημήτρη Καπράνου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, έλαβε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες. Η απόφαση, καθώς είναι από το Πρωτοβάθμιο, δεν έχει αναρτηθεί στον διαδυκτιακό τόπο της ΕΣΗΕΑ. Ο δημοσιογράφος και τέως πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ δηλώνει πως δεν κλήθηκε σε απολογία ποτέ, αλλά, αντιθέτως, με επιστολή του ζητούσε την αναβολή της εκδίκασης καθώς παντρευόταν ο γιος του. Υποστηρίζει πως για την απόφαση για την τοποθέτηση στα δομημένα ομόλογα υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της ΕΣΗΕΑ και πως θα προσφύγει σε βάρος της απόφασης του πειθαρχικού στη Δικαιοσύνη.

// Κόπηκαν τα «μαύρα χρήματα» στον Alpha. Μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε η ομάδα των Γερμανών του RTL ήταν να κοπούν με το μαχαίρι οι συμφωνίες του παρελθόντος που έκαναν οι αστέρες του καναλιού με τη διοίκηση για «μαύρες αποδοχές».

// Αποχώρησε από τη δωρεάν εφημερίδα «FAQ» η Ανδριανή Ζουναλή, διευθύντρια εμπορικής ανάπτυξης και επικοινωνίας.

// Προβλήματα στην εταιρεία Τεχνοεκδοτική ή συμβαίνει κάτι άλλο; Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, απομακρύνθηκαν όλοι οι απασχολούμενοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ενώ ακούστηκαν σενάρια για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας, να φύγει δηλαδή ο κλάδος της διοργάνωσης εκθέσεων που είναι κερδοφόρος.

// Προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα του στο τηλεοπτικό κοινό κάνει το ΕΣΡ, που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ερωτηματολόγιο προς τους πολίτες για τις υπηρεσίες που παρέχει στον έλεγχο της ραδιοτηλεόρασης. Στη διεύθυνση http://www.esr.gr/news.php μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας.

// Δραματική έκκληση στην Ένωση Συντακτών από τους εργαζομένους στον «Ξένιο» που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας στον σταθμό. Όπως αποκαλύπτουν, ο σταθμός χρωστάει στο ΤΣΠΕΑΘ τα δύο τελευταία χρόνια γύρω στις 800 χιλιάδες ευρώ, που μαζί με τα πρόστιμα φθάνουν πλέον το ένα εκατομμύριο ευρώ. Θα αντιδράσει άραγε κάποιος;

// Μ’ ένα ειδικό συλλεκτικό τεύχος, εκτός σειράς, γιορτάζει στις 23 Οκτωβρίου η «Athens Voice» τα πέντε χρόνια από την έκδοσή της. Στην εφημερίδα θα γράψουν οι αναγνώστες της και ένας εξ αυτών θα δημιουργήσει το εξώφυλλό της. Παράλληλα, οι άνθρωποι του φύλλου διοργανώνουν ένα μεγάλο πάρτι στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, για να γιορτάσει όλη η Athens Voice Family με dj’s, δώρα, διαγωνισμούς, street art.

// Δεν αποκλείεται να αποκτήσει μερίδιο στον ραδιοφωνικό σταθμό Arrena του Β. Ρέστη ο ΔΟΛ. Το δεδομένο είναι πως ο ΔΟΛ, αλλά και το Mega, αναζητούν ραδιοφωνική έξοδο και ο Β. Ρέστης την άνοδο του μεριδίου του στον οργανισμό ως το 17%. Την άλλη βδομάδα πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία για το είδος της συνεργασίας τους.

// Αργά και βασανιστικά τα βήματα για την πλατφόρμα του Hellas Sat. Δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ, προ ημερών, η απόφαση του ΕΣΡ για τη χορήγηση της άδειας δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης στον Hellas Sat HD, η οποία ελήφθη στις… 29 Ιουλίου. Με βάση τη νομοθεσία, το Δημόσιο σε διάστημα έξι μηνών, ως τις 29 Ιανουαρίου 2009, πρέπει να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με τη θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ.

// Το λογότυπο ΣΚΑΪ HD θα μεταδίδεται σε λίγο καιρό από τον Hellas Sat. Το επόμενο διάστημα ξεκινάει η πιλοτική μετάδοση του συνόλου του προγράμματος του ΣΚΑΪ σε ψηφιακό σήμα υψηλής ευκρίνειας. Ήδη ένα μέρος των εκπομπών παράγεται σε υψηλή ευκρίνεια.

// Ραδιοφωνική συχνότητα στη Θεσσαλονίκη αναζητούν οι άνθρωποι του Radio DJ. Στόχος είναι να ξεκινήσει σύντομα η αναμετάδοση του προγράμματος στην πόλη.

// Και στον ευρύτερο χώρο των τηλεπικοινωνιών ο Βγενόπουλος. Η Marfin Investment Group (MIG), η Marfin Popular Bank (MPB) και ο όμιλος WIND Ελλάς προχωρούν σε μια ευρεία στρατηγική συνεργασία προκειμένου να εκμεταλλευτούν από κοινού τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

// Δωρεάν ελληνικές ταινίες και σίριαλ, αλλά και ξένες παραγωγές, διαφημίζει πως παρέχει το site /www.hellasmovies.com, παρέχοντας στο κοινό τη δυνατότητα να δει on-line, άμεσα και δωρεάν, ελληνικές και ξένες παραγωγές! Το hellasmovies αναφέρει πως παρέχει την τριλογία του «Νονού» και άλλες γνωστές ξένες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

// Κύκα ονομάζεται η εκδοτική εταιρεία της νέας εφημερίδας «Σφήνα» του Σ. Καρατζαφέρη. Νωρίτερα είχε ιδρυθεί η Παραγραφίδα, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν οι Πέτρος Κυριακίδης, ιδιωτικός υπάλληλος, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Καραμανλής ως αντιπρόεδρος και Σπύρος Καρατζαφέρης μέλος.

// Από τη Euro Free Press κυκλοφορεί η νέα δωρεάν εφημερίδα «Free Post». Διαθέτει μόλις 8 σελίδες, εκ των οποίων η τελευταία, στο τρίτο φύλλο της έκδοσης, φιλοξενούσε διαφήμιση της Cosmote. Στην ταυτότητα ως γενικός διευθυντής αναφέρεται ο Παναγιώτης Τζένος και ως διευθυντής σύνταξης ο Σπύρος Νάννος.

// Προβλήματα έχουν οι αθλητικογράφοι της Θεσσαλονίκης με τους οπαδούς των ομάδων της πόλης. Στα διάφορα οπαδικά σάιτ στο ίντερνετ καταγράφονται σχόλια, έως και απειλητικά, για τους αθλητικούς συντάκτες. Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει και την Ένωση Συντακτών.

// Έναν χρόνο έκλεισε η εκπομπή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 16.45 από τον Αθήνα 9,84 και την επιμελείται ο δημοσιογράφος Γιώργος Πεχλιβανίδης. Παρότι δύσκολο και καινούργιο «ραδιοφωνικό προϊόν», η εκπομπή θεωρείται δημοφιλής μεταξύ των ακροατών του 9,84, καθώς συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο αγαπημένες μουσικές στιγμές με τα παράπονα, τα προβλήματα και τις καταγγελίες των δημοτών. Παράπονα στα οποία η ηγεσία της Δημοτικής Αστυνομίας δίνει απαντήσεις και εξηγήσεις σε κάθε ακροατή. Επίσης η εκπομπή προσφέρει πολλά δώρα. Να ευχηθούμε καλή συνέχεια…

// Στον ΑΝΤ1 περνάει οριστικά η Formula 1. Ο Alpha πριν από λίγες ημέρες έλαβε ένα εξώδικο από τον ΑΝΤ1 που τον ενημέρωνε πως δεν έχει πλέον τα δικαιώματα. Ο τηλεοπτικός σταθμός της Κάντζας εξετάζει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, να στραφεί εναντίον της εταιρείας που είχε διαμεσολαβήσει για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

// «Συμμετοχική δημοσιογραφία, blogs και νέα μέσα», είναι ο τίτλος της διεθνούς διημερίδας που διοργανώνουν από κοινού στις 20 και 21 Οκτωβρίου το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ στις 20 και 21 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή του διάσημου αμερικανού δημοσιογράφου – καθηγητή Πανεπιστημίου Dan Gillmor. Οι εργασίες της διημερίδας θα φιλοξενηθούν την πρώτη μέρα, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη και τη δεύτερη, Τρίτη 21 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.jour.auth.gr/civic.

// H απονομή των βραβείων Ermis Awards 2008, του κορυφαίου θεσμού αναγνώρισης της δημιουργικότητας στον χώρο της Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα Ermis Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στη χώρα μας. Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, σε τρεις παράλληλες τελετές απονομής, θα συναντηθούν όλα τα στελέχη του χώρου της επικοινωνίας και θα γιορτάσουν τις επιτυχίες τους.

// Λάβαμε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, Αντώνη Γρηγορόπουλο, την παρακάτω επιστολή για τα σχέδια του υπουργείου Επικρατείας περί δημιουργίας ραδιοφωνικού σταθμού εθνικών δρόμων: «Αγαπητό ”ΠΑΡΟΝ”, Διαβάζοντας τις πληροφορίες σου για το ”Ραδιόφωνο Εθνικών Οδών” ενθουσιαστήκαμε! Αφού απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να παρακάμψει τη… μικρή νομική λεπτομέρεια της ”τοπικής φύσης του ραδιοφώνου”, το συζήτησα με συναδέλφους και βρήκαν έξοχη την ιδέα να φτιάξουμε έναν τέτοιο Ρ/Σ του οποίου τα έσοδα θα μοιράζονται στα μέλη μας των νομών απ’ όπου περνάνε οι ΕΟ που θα καλύπτει. Σύμφωνα μάλιστα με πρόχειρους υπολογισμούς, μπορούμε να το έχουμε στον αέρα μέσα σε έναν μήνα. Όσο για την ενημέρωση, η ιδιοκτησία του Ρ/Σ από την Ένωση θα αποτελέσει εγγύηση πληρότητας και αντικειμενικότητας, ειδικά αυτήν την περίοδο που όλοι γκρινιάζουν για ξεπούλημα των δρόμων, αυξημένα διόδια κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ