Aναγκαία η προστασία Κεραμεικού και της Ακαδημίας Πλάτωνος…

ΤΡΙΠΛΗ παρέμβαση για την υπόθεση της Ακαδημίας Πλάτωνος είχαμε αυτήν την εβδομάδα από ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με στόχο να σταματήσει η καταστροφή και η υποβάθμιση της περιοχής! Μετά τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, για το οικόπεδο που χτίζεται εντός του αρχαιολογικού χώρου, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το υπό σχεδιασμό διοικητήριο της Νομαρχίας απέναντι από δημοτικά σχολεία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης θέτει το συνολικό ζήτημα αναβάθμισης της περιοχής όσο και εκείνης του Κεραμεικού με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού.

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «Οι περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος και Κεραμεικός έχουν ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία για την πρωτεύουσα, αλλά και για τους κατοίκους της. Σήμερα δέχονται σημαντικές πιέσεις λόγω της ταχέως εξελισσόμμενης ανάπτυξης που οδηγεί μεταξύ άλλων σε αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου και του ρυθμού οικοδόμησης, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την απώλεια σημαντικών ελεύθερων χώρων και μάλιστα εντός ή στην εγγύτητα εκτάσεων με αρχαιολογικό ενδιαφέρον», περιγράφοντας έτσι την πίεση που δέχεται από διάφορα εργολαβικά και όχι μόνο συμφέροντα.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης ρωτάει τους δύο υπουργούς «σε ποιες ειδικότερες ενέργειες έχουν προβεί για την προστασία των περιοχών Ακαδημία Πλάτωνος και Κεραμεικός, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή τι δράσεις προγραμματίζει η ΕΑΧΑ ΑΕ (η οποία εποπτεύεται από τα υπουργεία Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία και ανάδειξη των εν λόγω περιοχών, αν τα δύο υπουργεία εξετάζουν δραστικά μέτρα (λ.χ. την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών) μέχρι να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των εν λόγω περιοχών και τον λεπτομερή καθορισμό των χρήσεων γης και σε τι ειδικότερες ενέργειες έχει προβεί το υπουργείο Πολιτισμού για να προφυλάξει τις περιοχές αυτές που παρουσιάζουν τόσο μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον;

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ πάντως ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού των βουλευτών του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή, Εύας Μελά, Κώστα Καζάκου, Λιάνας Κανέλλη, Λίλας Καφαντάρη, Γιώργου Μαυρίκου, όπου αποκαλύπτεται πως «μέσα στο Άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος έχει εξαιρεθεί της απαλλοτρίωσης οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί κτίριο και ανήκει σε κατασκευαστική εταιρεία. Το κτίριο προβλέπεται να είναι πενταώροφο με επιφάνεια κάλυψης περίπου 4.500 τ.μ. ανά όροφο και συνολική επιφάνεια 20.000 τ.μ. για επαγγελματική χρήση.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ παιδιά τι θα γίνει με αυτήν την ιστορία… Όλα στα κρυφά γίνονται… Και δεν έχει ο δήμος ιδέα; Μήπως δεν πρέπει να σας πιστέψουμε κύριε Αβραμίδη;


Σχολιάστε εδώ