Τρέλα πανικού την Τετάρτη

Την ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων για το Ασφαλιστικό τους – την Τετάρτη- αξιοποίησε το Μαξίμου για να σκορπίσει φήμες και να ζυγίσει αντιδράσεις. Αναφέρομαι φυσικά στην έντονη φημολογία ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε προσφυγή στις κάλπες για τον Νοέμβριο.

Οι φήμες έγιναν εντονότερες, όταν έγινε γνωστό πως από τη Ρηγίλλης άρχισαν τα τηλεφωνήματα σε τοπικά στελέχη πρώτης γραμμής, ζητώντας την γνώμη τους για το αν θα πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Μπαίνοντας στα… σύρματα της Ρηγίλλης με την Πατριάρχου Ιωακείμ, κρυφάκουσα ότι η μεγάλη πλειονότητα των τοπικών στελεχών διατύπωνε την αντίθεσή της σε πρόωρες εκλογές. «Τι θα πούμε στον κόσμο, ότι πάμε σε εκλογές επειδή ο Δαϊλάκης επέκρινε την ανάμιξη κάποιων στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου;» έλεγαν συμπληρώνοντας τη γνώμη τους πως «μια τέτοια απόφαση του Κώστα Καραμανλή θα σημάνει το διαζύγιό τους με τον μεσαίο χώρο».

Έμαθα επίσης ότι και τα περισσότερα στελέχη της Ρηγίλλης που επιφορτίστηκαν με το έργο της ενημέρωσης των περιφερειακών στελεχών και καταγραφής της δικής τους γνώμης άφηναν να διαφανεί η διαφωνία του Ζαγορίτη και των δικών του στους χειρισμούς του Μαξίμου και στα κυοφορούμενα σενάρια. «Ούτε εμείς ούτε ο γραμματέας συμφώνησε στη διαγραφή Δαϊλάκη. Γι’ αυτό και δεν είδατε να βγαίνει ο γραμματέας στα κανάλια για να υπερασπιστεί την απόφαση», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Όλα τα τοπικά στελέχη ωστόσο αποδέχτηκαν ότι «αν και εφόσον κάποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές αποδειχθεί πως παίζουν άλλα παιχνίδια και πάρουν την πρωτοβουλία να ρίξουν την κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το κόμμα, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα τους οπλίσει με επιχειρήματα προς τους ψηφοφόρους».

Το προεκλογικό σκηνικό κράτησε μέχρι αργά το βράδυ στα πολιτικοδημοσιογραφικά στέκια της πόλης, κάνοντας το ράδιο αρβύλα να θριαμβεύει και επιτρέποντας στους πλέον ευφάνταστους να το παίζουν πληροφορημένοι από πρώτο χέρι και να υποστηρίζουν άλλος πως «ο Τατούλης διαγράφτηκε», άλλος πως «ο Μεϊμαράκης θα αποκαλύψει τις διασυνδέσεις του Τατούλη με σκοτεινά κυκλώματα», πως «ο Καραμανλής έχει στοιχεία ότι ο Δαϊλάκης είναι ζαράκιας και πήρε δύο χαρτιά για να ρίξει την κυβέρνηση», όπως και πως «ο Καραμανλής θα κάνει τώρα εκλογές, όντας σίγουρος πως λόγω της λίστας που θα ισχύει-και όχι του σταυρού προτίμησης- οι Βενιζελικοί θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να χάσει ο Γιώργος και να τον ρίξουν». Μιλάμε για τρέλα δηλαδή.

Οι τοπικοί ΠΑΣΟΚοι εμφανίζονταν εξοργισμένοι με τον Καραμανλή, που «βάζει τη χώρα σε περιπέτειες για να κρύψει την πολιτική του ανεπάρκεια και να καλύψει τις ενοχές των δικών του», ενώ δεν έκρυβαν την ταραχή τους για το τι θα βγάλει η κάλπη. Οι περισσότεροι υποστήριζαν πως το κόμμα τους θα καταφέρει να καταχτήσει την πρωτιά, ωστόσο όλοι συμφωνούσαν πως θα υπάρχει ακυβερνησία και νέες εκλογές μετά τα Χριστούγεννα, με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα και την εθνική οικονομία.

Με αυτές τις σκέψεις, στριφογύριζαν στα κρεβάτια τους (γιατί πού να τους πιάσει ύπνος) το βράδυ της Τετάρτης τα «γαλάζια» και τα «πράσινα» στελέχη της Θεσσαλονίκης, που ανακουφίστηκαν όταν ενημερώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από Ρηγίλλης και Χαριλάου Τρικούπη αντίστοιχα πως… η επιφυλακή ανακλήθηκε…


Σχολιάστε εδώ