Στη Βουλή TV ο εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου»

Από τη θέση του εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου» στη διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Βουλής.

Ο Νίκος Σίμος ανέλαβε από την 1η Οκτωβρίου επικεφαλής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Βουλής, μετά την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Είχε λήξει άλλωστε η θητεία του Κώστα Αλαβάνου, ο οποίος θα παραμείνει σε ρόλο συμβούλου του κ. Σιούφα για ζητήματα πολιτισμού.

Η επιλογή του Νίκου Σίμου δεν εξέπληξε, αφού ο έμπειρος δημοσιογράφος βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ουσιαστικά απενεργοποιημένος στην εφημερίδα της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Είχε μάλιστα αποχωρήσει από το ΔΣ της εκδοτικής εταιρείας και διατηρούσε μόνο τη θέση του εκδότη, χωρίς όμως ουσιαστικές αρμοδιότητες για όσα συνέβαιναν στην εφημερίδα.

Η αποχώρησή του ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόχλησε την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση της εφημερίδας του «Ελεύθερου Τύπου». Επί της ουσίας πρόκειται για μια ακόμη αποχώρηση από το δυναμικό της Γιάννας Αγγελοπούλου, μετά και την πρόσφατη παραίτηση του Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Και οι δύο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της Γιάννας Αγγελοπούλου, όμως στην πορεία ήταν τόσο πολλές οι ανατροπές που και οι δύο προτίμησαν να αποχωρήσουν, εντασσόμενοι έτσι στην ομάδα των διευθυντών (Κούτρα, Σμαΐλης, Παπουτσάνης) που παραιτήθηκαν νωρίτερα.

Τη θέση του εκδότη στον «Ελεύθερο Τύπο» ανέλαβε ο Ηλίας Κουτρουμπής.


Σχολιάστε εδώ