Στερνή μου γνώση…

Και σαν να ξέχασε τι συνέβαινε όταν επί ΠΑΣΟΚ τρέχανε όλοι μαζί, Κοσμίδηδες και οι συν αυτώ, να μαζέψουν τους αντάρτες του Σημίτη, είπε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να εκφράζει και να είναι δίπλα στη διαφορετική γνώμη του βουλευτή που τίθεται προ του διλήμματος να διαγραφεί ή να εξαναγκαστεί σε παραίτηση σαν τον Δαϊλάκη. Κι όταν ο Νέστωρ της παράταξης επέμενε να μιλάει για «Μιθριδατισμό» και περί αναγκαιότητος να αλλάξει η κουλτούρα όλων, ο Γ. Καρατζαφέρης δεν άντεξε και του είπε αυτό που σκέφτηκαν πολλοί αλλά απέφυγαν να το ομολογήσουν: «Να σας θυμίσω τον αείμνηστο Φωτήλα; Να σας θυμίσω τον Πέτσο; Να σας θυμίσω το μισό σας Υπουργικό Συμβούλιο; Τον Τρίτση, την Κακλαμανάκη, ακόμη και τον Μαγκάκη; Να σας θυμίσω μια σειρά ανθρώπων που διαφώνησαν και τους πετάξατε αυθημερόν έξω από την κυβέρνηση κι έξω από τη Βουλή; Που πετάγατε τους υπουργούς από τα αεροπλάνα;».
… Δεν περιορίστηκε όμως εδώ. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε δήλωση με νόημα, επιχείρησε άνοιγμα και έδωσε τη στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία… «Δεν αντιλαμβάνομαι», είπε, «γιατί η ΝΔ αισθάνεται τόσο πεσμένα τα φτερά της. Δεν πέφτετε και μην αγωνιάτε. Δεν πέφτετε!». Το θέμα το πήρε πάνω της η Κατερίνα Παπακώστα: «Δεν θέλουμε υπεράσπιση από εσάς, κύριε Καρατζαφέρη»! Εκείνος όμως επανήλθε: «Μην πατήσετε την πεπονόφλουδα και πάνω απ’ όλα μην αφήσετε να γλιστρήσει ο πρωθυπουργός!».
νΣτην ψηφοφορία πάντως για τις τροπολογίες για την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ο Δαϊλάκης συμπεριφέρθηκε ως ο 51ος κυβερνητικός βουλευτής του θερινού τμήματος. Πάλι καλά για την κυβέρνηση που αν ο βουλευτής Δράμας έκανε του κεφαλιού του και δεν έλειπε κι ο Γιώργος Λιάνης από την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να μετρήσει 49 αντί των αναμενόμενων 50 αρνητικών ψήφων στις επίμαχες τροπολογίες, θα προέκυπτε ισοψηφία με 50 ψήφους υπέρ και 50 κατά. Το… απευκταίο αυτό ενδεχόμενο για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε καθυστέρησε επειδή επισκέφτηκε τον γιατρό του, του το έθεταν δημοσιογράφοι όταν έφτασε λίγο αργότερα και αφού είχε τελειώσει η ψηφοφορία στη Βουλή. Το σενάριο που θα τον έκανε πρωταγωνιστή -όχι και τόσο απίθανο αφού κάθε απουσία από τις ψηφοφορίες έχει το ρίσκο της- φάνηκε να τον ανατριχιάζει. «Αφήστε την πλάκα…», είπε κι έφυγε τρέχοντας…
νΈχει υλικό, αλλά δεν έχει ήχο στο ίντερνετ η σελίδα της Βουλής. Έτσι, η μετάδοση των συνεδριάσεων από την τηλεόραση της Βουλής μέσω ίντερνετ μοιάζει με βωβό κινηματογράφο… Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς όμως να έχει γίνει προς το παρόν το παραμικρό για την επίλυσή του. Και όσο κι αν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας επιδιώκει να φέρει κοντά στον κόσμο τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, δίνοντας έμφαση στην τεχνολογία και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες αναβάθμισης των υπηρεσιών του, οι συνεδριάσεις δεν παίζουν στο διαδίκτυο!
Μαθαίνουμε ότι για το πρόβλημα δεν ευθύνονται οι υπηρεσίες της Βουλής, αλλά κάποια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Τόσο δύσκολο είναι όμως να συνεννοηθούν μεταξύ τους;
νΑπό την ερχόμενη βδομάδα που ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας, η Βουλή αποκτά, σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό, δύο ακόμα αντιπροέδρους, από το τέταρτο και το πέμπτο σε δύναμη κόμματα, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από πέντε σε εφτά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ήδη γνωστό ότι για τη θέση αυτή θα προταθεί ο Γιάννης Δραγασάκης.
Επίσης ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς γνωστοποίησε ότι ορίζεται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Περιέργως ξέχασαν να αναφέρουν -γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, όπως λέει ελαφρώς επιτιμητικά προς τους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Χατζησωκράτης- ότι παραμένει εκπρόσωπος και ο Φώτης Κουβέλης. Αντίθετα, σημείωναν ότι η θητεία του κ. Λαφαζάνη ισχύει για την περίοδο 2008-09. Γιατί όχι μέχρι και τη λήξη της θητείας της Βουλής; Προφανώς γιατί τον ίδιο ρόλο επιθυμεί να παίξει στη συνέχεια και ο Γιάννης Μπανιάς από την πλευρά των συνεργαζομένων του ΣΥΡΙΖΑ…
νΚαβγάς ΛΑΟΣ-ΚΚΕ με αφορμή πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» που κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη χαιρόταν και υπερηφανευόταν για τον Στάλιν: «Προχθές ήρθαν από την Ουκρανία και μας διηγούντο οι Πόντιοι εκεί τι τράβηξαν από τον Στάλιν. Να τα μάθουν οι κύριοι του ΚΚΕ, να κάνουν καμιά βόλτα να μάθουν ότι ο Στάλιν έσφαξε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και είναι ντροπή σήμερα να υπερασπίζεται τον σφαγέα των Ελλήνων το ΚΚΕ».
«Όσες προβιές κι αν βάλει ο λύκος, δεν μπορεί να κρύψει τη δυσωδία και το επικίνδυνο προσωπείο το οποίο έχει, γιατί ακριβώς καταφεύγει πάντοτε στον αντικομμουνισμό για να χτυπήσει και να επιτεθεί στην πολιτική αυτή, η οποία υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ιστορικά, όλο αυτό το διάστημα, είναι επιβεβαιωμένος. Όταν, για παράδειγμα, στον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη γερμανική κατοχή κάποιοι γίνονταν συνεργάτες των Γερμανών δημιουργώντας τους Χίτες και τους γερμανοτσολιάδες, για να σκοτώνουν…», απάντησε ο παρών βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπιουλος.
Ά. Γεωργιάδης: «Τους Έλληνες τους έσφαξε ο Στάλιν! Ναι ή όχι;»
Ν. Καραθανασόπουλος: «… το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σάλπισε τη σημαία της αντίστασης!».
Α. Γεωργιάδης: «Μα, δείτε τι μας λέει! Που θα μιλήσει στη Βουλή για τον Στάλιν που μας έσφαξε όλους!».
Και ο Απόστολος Κακλαμάνης: «Ειρήνη υμίν!
Δεξιά και Αριστερά!»…


Σχολιάστε εδώ