στα Ενδότερα των ομάδων

// Την πάτησε και ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο! Οι «πράσινοι», βέβαια, έβαλαν ένα γκολ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε χάσει το δικό του πέναλτι κόντρα στην Ανόρθωση.

// Οι «πράσινοι» πιάστηκαν εντελώς αδιάβαστοι για να διασπάσουν την αμυντική τακτική της Ανόρθωσης. Σε αντίθεση με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ καλά διαβασμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο κέντρο της άμυνας η ελληνική ομάδα και τη χτύπησε εκεί ακριβώς που πονούσε!

// Η έμπρακτη απόδειξη για τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους «πράσινους». Διότι μετά την ήττα στην Κύπρο χάθηκε ουσιαστικά η ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

// Απομένουν, βέβαια, και άλλες 4 αγωνιστικές, όμως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός παίζει μόνο για την 3η θέση και σε αυτήν τη διεκδίκηση μοιάζει περισσότερο με αουτσάιντερ. Από το βράδυ της Τετάρτης, άλλωστε, είναι φαβορί η… Βέρντερ.

// Γενικά, όμως, η αποτυχία του «τριφυλλιού» επηρεάζει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διότι όλοι ευελπιστούσαν σε εξαιρετική πορεία των «πρασίνων» στο Τσάμπιονς Λιγκ και του Ολυμπιακού στο ΟΥΕΦΑ, ώστε να καλυφθεί η ζημιά από τους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του Άρη.

// Έτσι, όμως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να περιορίσει τις απώλειες. Αρκεί, βέβαια, να προχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη δική τους διοργάνωση, η οποία μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ τα τελευταία χρόνια.

// Σίγουροι ότι μπορούν να δουν πλέον τον Παναθηναϊκό στα μάτια εμφανίστηκαν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο αδερφός του ο Γιώργος για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Τα δύο αδέρφια ανέβασαν για άλλη μια φορά ψηλά τον πήχη και πλέον από ‘δω και πέρα θα κρίνονται για τη συνέπεια έργων και λόγων.

// Αγωνιστικά, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει δείξει στα έως τώρα φιλικά ότι δεν είναι πλήρης. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όμως, αισιοδοξεί ότι μέσα από τη δουλειά θα βγάλει η ομάδα του την εικόνα που θέλουν όλοι στον Πειραιά.

// Πολύ κράξιμο στον Ζοζέ Πεσέιρο πέφτει τις τελευταίες μέρες. Ο Πορτογάλος, που περνάει δύσκολες ώρες στο Βουκουρέστι και βρίσκεται υπ’ ατμόν από τη Ραπίντ, τα ακούει τόσο από πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, όσο και από τους νυν.

// Έκανε την αρχή ο Νίνης με κάποια σχόλια, τα οποία διέρρευσαν από τους κολλητούς του, ενώ ακολούθησε ο Αρκάντιους Μάλαρτζ. Ο τελευταίος, μάλιστα, απέδωσε εξ ολοκλήρου στον Πεσέιρο την αδυναμία του να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό.

// Ανάλογα σχόλια κάνουν στην Παιανία και άλλοι παίκτες. Πρόκειται για τους ίδιους που έκραζαν πέρσι τον Εζεκίελ Γκονζάλες κάθε φορά που τα έβαζε με τον πρώην προπονητή του και όλοι τον έστηναν στον τοίχο διότι χαλούσε την πειθαρχία στα αποδυτήρια, όπως έλεγαν για τον Έκι.

// Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι άρχισαν ήδη οι μουρμούρες και για τον Τεν Κάτε. Όπως ακούγεται από τις παρέες βασικών ποδοσφαιριστών, ο Ολλανδός δεν μπορεί να βρει ένα σχήμα και να το μοντάρει.

// «Διαμορφώνει κάθε φορά τα πλάνα του ανάλογα με τον αντίπαλο με συνέπεια ούτε κι εμείς να μην ξέρουμε ποιος παίζει δίπλα μας ή μπροστά μας», λένε στους κολλητούς τους κάποιοι παίκτες του «τριφυλλιού». Δείγμα ότι ο Τεν Κάτε έχει ήδη χάσει τα αποδυτήρια.

// Η στάση της διοίκησης, βέβαια, αποτρέπει τη δημοσιοποίηση των ενστάσεων, καθώς τη μία και μοναδική φορά που συνέβη κάτι τέτοιο την πάτησε ο Γκούμας. Αλλά όσοι ξέρουν καλά τις ισορροπίες στην Παιανία εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί και άλλος παίκτης με τον ίδιο τρόπο.

// Έπειτα βεβαίως από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Πότε θα έρθει αυτό; Ίσως στην Τούμπα κόντρα στον φιλόδοξο ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική.

// Γενικά, πάντως, στην Παιανία αρχίζουν και αναθεωρούν την καλή εικόνα που είχαν για τον Τεν Κάτε. Ακόμα και στελέχη της ΠΑΕ μιλάνε για τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο Ολλανδός και, μάλιστα, επικοινωνιακά γίνονται διαρροές, οι οποίες αποδίδουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα την αδυναμία του να δουλέψει κάπου ως πρώτος προπονητής.

// Στα θετικά του Νίκου Μπουντούρη πιστώνεται η σύμπλευση των βετεράνων του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Δημήτρη Δρόσο. Ο στενός συνεργάτης του επιχειρηματία κατάφερε με δύο κινήσεις να διασφαλίσει τη στήριξη των παλαιμάχων που παίζουν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του «δικέφαλου».

// Από τη μία η παραχώρηση σεβαστού αριθμού εισιτηρίων διαρκείας και από την άλλη η δέσμευση για παραχώρηση γραφείου στο κλειστό της Πυλαίας ήταν οι δύο λόγοι της πλήρους σύμπλευσης. Όπως, μάλιστα, υποστηρίζουν οι παλαίμαχοι, η διοίκηση της ΚΑΕ θα τους βρει αρωγούς σε κάθε προσπάθειά της.

// Η πρώτη απόδειξη θα ‘ναι η αγορά ενός ποσοστού μετοχών. Έτσι θα υποκινήσουν και τον κόσμο να συμμετάσχει στο άνοιγμα που επιχειρεί ο Δρόσος, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια πολυμετοχική εταιρεία, όπως επιδιώκει να κάνει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

// Ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι για να αναδειχθεί η συμμετοχή του Δημήτρη Θεοδωρίδη στη μεταγραφή του Ντιόγκο έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες των γνώσεων που έχει ο μικρός Θεοδωρίδης και πόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί για τον Ολυμπιακό και πόσο τον εμπιστεύεται ο Σωκράτης Κόκκαλης.

// Φυσικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι που γίνεται τυχαία. Απλώς ο Θεοδωρίδης παίρνει πόντους και σε μια προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στον Πέτρο Κόκκαλη.

// Είναι, άλλωστε, πασιφανές ότι όσο κερδίζει πόντους η νέα γενιά τόσο περισσότερο μειώνεται η προηγούμενη τάξη πραγμάτων και χρεώνεται κάθε σφάλμα, δίχως να εισπράττει τα θετικά των ενεργειών της.


Σχολιάστε εδώ