Ρουσόπουλος: «Στην τελική ευθεία» οι ραδιοφωνικές άδειες

Ο υπουργός Επικρατείας δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία για την προκήρυξη. Πλην όμως στις 30 Οκτωβρίου λήγει το καθεστώς προσωρινής λειτουργίας και το ερώτημα είναι αν θα δοθεί νέα παράταση ή αν το ΕΣΡ θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε μια νέα προκήρυξη, με βάση το σχέδιο που παρουσίασε τον Ιούλιο ο Θ. Ρουσόπουλος. Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Focus ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως η αδειοδότηση «μπαίνει επιτέλους στην τελική της ευθεία, διότι πλέον υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών παράλληλα», καταργώντας «ένα καθεστώς ημιπαρανομίας, που κρατούσε τους σταθμούς ομήρους της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας για πάρα πολλά χρόνια. Η επιχειρηματική δράση στον χώρο του ραδιοφώνου μπορεί να στηρίζεται σε πραγματικά και σταθερά δεδομένα, καθώς οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, απαλλαγμένοι από αθέμιτες συναλλαγές του χθες, μπορούν να επικεντρωθούν απερίσκεπτα στην παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στους ακροατές τους».
Για τη λειτουργία της αγοράς των Μέσων ο Θ. Ρουσόπουλος είπε πως «η αυτορρύθμιση είναι ο ένας από τους δύο όρους της εξίσωσης που οδηγεί σε μια υγιή αγορά και ο δεύτερος είναι ένα ξεκάθαρο δίκαιο, διαφανές και σταθερό πάνω απ’ όλα θεσμικό πλαίσιο. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πλαισίου κανόνων για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών κινήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και μέσα από διάλογο και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων έχουν ήδη γίνει πολλά και σημαντικά σε νομοθετικό επίπεδο και όχι μόνο».
Ο Θ. Ρουσόπουλος μίλησε όμως και στην εκδήλωση του ΣΕΔΕΑ, όπου αναφέρθηκε στον νόμο περί δημοσκοπήσεων που πέρασε το καλοκαίρι του 2007 και θεσπίζει «κανόνες, δίκαιους και ξεκάθαρους, γνωστούς και κοινούς για όλους, ώστε οι δημοσκοπήσεις να έχουν τη φερεγγυότητα που θα τους επιτρέψει να συμβάλουν στον
εμπλουτισμό της δημόσιας σφαίρας».


Σχολιάστε εδώ