Πρόεδρος φιλοσκοπιανής ΜΚΟ ο Νίμιτς!

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «ένας γεωγραφικός προσδιορισμός στην ονομασία της ΠΓΔΜ ενέχει τον κίνδυνο για μελλοντικές διεκδικήσεις εκ μέρους της και ουσιαστικά νομιμοποιεί τους κατοίκους της ως “Μακεδόνες”» και διερωτάται «γιατί βιαζόμαστε να κλείσουμε το θέμα της ονομασίας με μια κυβέρνηση (του Μπους) που βρίσκεται στο τέλος της και οι προθέσεις της είναι σαφείς;».

Από τα στοιχεία που κατέθεσε στην υπουργό ξεχωρίζει η αναφορά στην ανθελληνική δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης», με γραφεία στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης και πρώτη του «δουλειά» ένα τετράτομο έργο της κοινής Βαλκανικής Ιστορίας. Του οποίου έργου χορηγός εμφανίζεται, όπως σημειώνει, το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος. «Ανοιχτές Κοινωνίες», με μερική μάλιστα χρηματοδότηση από την εταιρεία Coca-Cola, όπως και από αυτήν ακόμη την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας!

Ο Κώστας Καρράς, προσθέτει η κ. Γκατζούλη, ένα από τα στελέχη αυτής της ΜΚΟ, ευχαριστεί μεταξύ άλλων στα βιβλία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη βοήθειά του στην έκδοσή τους. (Επισημαίνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2000 χρηματοδότησε με 100.000 δολάρια μελέτη για τη «Σχετικοποίηση της Καταστροφής της Σμύρνης».)

Τα προαναφερθέντα βιβλία, τα οποία φιλοδοξούν, σύμφωνα με τους εκδότες τους, «να συμβάλουν στην ισορροπία, αντικειμενικότητα και συμφιλίωση στα Βαλκάνια» διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια και εξυπηρετούν τις διεκδικήσεις της ΠΓΔΜ. Αμφισβητούν δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής, δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας. Τα βιβλία μεταφράστηκαν και στην ελληνική γλώσσα (www.cdsee.org/jhp/ download_gre.html) δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων. (Αναλυτικά και εκτεταμένα ρεπορτάζ και άρθρα για το θέμα αυτό έχουν φιλοξενηθεί επανειλημμένα στο «Π», άρα οι αναγνώστες της εφημερίδας είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα σχέδια Σόρος και… CIA να κάνουν αφαίμαξη της ελληνικής Ιστορίας!)

«Αυτό που μας εκπλήσσει ιδιαίτερα», επεσήμανε η κυρία Γκατζούλη, «είναι το γεγονός ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς εμφανίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος της εν λόγω ΜΚΟ. Η φιλοσκοπιανή στάση του Μ. Νίμιτς είναι δεδομένη, ιδιαίτερα με το τελευταίο πακέτο του ειδικού μεσολαβητή, το οποίο περιλαμβάνει δήθεν “μακεδονική” εθνότητα και “μακεδονική” γλώσσα. Γιατί η ελληνική διπλωματία αποδέχεται έναν μεσολαβητή ο οποίος υπηρετεί συμφέροντα και την ατζέντα της μίας πλευράς;»

Φιλοσκοπιανή προπαγάνδα
μέσα από το ΕΛΙΑΜΕΠ

Στο υπόμνημα της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής αναφέρεται επίσης ότι πρωτεργάτης στην έκδοση των τεσσάρων τόμων είναι ο καθηγητής Αθανάσιος Βερέμης, τέως πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, όπως υπενθυμίζεται, «έχει δημόσια αρνηθεί τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Ακολούθως η υπουργός ενημερώθηκε για τη μελέτη των ερευνητριών Τριανταφυλλίδου (μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ), Καλλόνι και Μικράκη με τον τίτλο «Νεοελληνικός Εθνικισμός», όπου, όπως αναφέρεται, όχι μόνο αναπαράγονται θέσεις εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλεται η χώρα μας για γενοκτονία.


Σχολιάστε εδώ