Προσλήψεις 250 συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ!

Στο Λουξεμβούργο στη Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης βρέθηκε η υφυπουργός Απασχόλησης, στη Βαρσοβία ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, ο οποίος συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση της Ανθρώπινης Διάστασης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η υφυπουργός κ. Σ. Καλαντζάκου επεσήμανε ότι η χώρα μας δίνει προτεραιότητα στην ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρίες, ενώ στήριξε την απόφαση για την ανακήρυξη του ευρωπαϊκού έτους 2010 για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο γενικός γραμματέας κ. Δ. Κοντός, στη συνάντηση του ΟΑΣΕ, τόνισε ότι «για την Ελλάδα η υψηλή ανταγωνιστικότητα και τα υψηλά επίπεδα μεγέθυνσης και κοινωνικής αλληλεγγύης είναι έννοιες συμπληρωματικές» και, όπως είπε, «στρατηγικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την ίση μεταχείριση στις ευκαιρίες που προσφέρει η κοινωνία για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους».

Και τα δύο μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης εκπροσώπησαν την υπουργό κ. Φάνη Πετραλιά, όπως συχνά συνέβηκε στο πρόσφατο παρελθόν. Πονηρές πολιτικά ημέρες που διανύουμε και η κ. Πετραλιά επιλέγει, όπως φαίνεται, να μην απομακρύνεται από τον χώρο των εξελίξεων, την Αθήνα.

• Στο μεταξύ δυναμική αντεπίθεση εκδηλώνει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης -κοινωνικής προστασίας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου: Αιφνιδιαστικά επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΑΕΕ και τον πρόεδρο του οργανισμού, όπου διαπίστωσε «σημεία και τέρατα». Προσλήψεις 250 νέων υπαλλήλων με διετείς συμβάσεις και δελτίο παροχής υπηρεσιών καθώς και ανακοίνωση για ακόμη 150 νέες θέσεις εργασίας με σύμβαση έργου ενός έτους.

Σημειώνεται ότι η κ. Χριστοφιλοπούλου απάντησε στην υπουργό Απασχόλησης και μάλιστα με εντονότατη κριτική στις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις της κ. Πετραλιά, όταν την 1η Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν οι ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι προφανές πως όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ δίνουν και «φτερά» στους εκπροσώπους του.

• Φτερά όμως φαίνεται να έχουν τώρα πια και οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δημοσκόποι διαβεβαιώνουν ότι στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί με κατώφλι το 11% και με «ταβάνι» το 14,8%. Ίδωμεν!


Σχολιάστε εδώ