Ποιος υπουργός κρατάει στο ράφι την υπόθεση των 5.500.000 ευρώ του Θέμου;

ΣΤΟ ΡΑΦΙ της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) έχει μπει από καιρό η υπόθεση των 5.500.000 ευρώ που είχε καταθέσει το καλοκαίρι του 2007 στη γαλλική τράπεζα του Κολωνακίου BNP Paribas ο Θέμος Αναστασιάδης και που, σύμφωνα με τον ανακριτή, ήταν ο λόγος της συναλλαγής που είχε με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να μην προχωρήσει η έρευνα για την προέλευσή τους, με αντάλλαγμα το περιβόητο DVD που… κόμισε στον Ανδριανό, καθώς και η αιτία της άγριας σύγκρουσής του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Η ΕΡΕΥΝΑ για την προέλευση των 5.500.000 ευρώ μετά από έγγραφο του Ζορμπά είχε γίνει από τον διευθυντή της ΥΠΕΕ κ. Καραμάνο, ο οποίος στην κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή μεταξύ των άλλων αποκάλυψε την άρνηση του Θέμου Αναστασιάδη να παρουσιαστεί κάθε φορά που τον καλούσε να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας ότι έχει συνεννοηθεί με τους… παραπάνω.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ Εισαγγελέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Ιωαννίδης πήρε την υπόθεση από τα χέρια του έμπειρου κ. Καραμάνου (προφανώς γιατί δεν ήταν ελεγχόμενος) και την ανέθεσε σ’ έναν υπάλληλο της υπηρεσίας και από τότε «δεν κουνιέται φύλλο»… προς μεγάλη χαρά του Θέμου.

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ειδικών Ελέγχων (YΠΕΕ) υπάγεται στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος μάλιστα μετά την αποχώρηση του Σπ. Κλαδά (που γύρευε ποιους είχε ενοχλήσει) έβαλε ειδικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του κ. Μάριο Τσάκα.

Ο κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ θα πρέπει να πει με ποίου εντολή μπήκε στο ράφι η υπόθεση. Και αν δεν μπήκε, γιατί καρκινοβατεί; Γιατί δεν έχει γίνει τίποτε; Όπως και γιατί αφαιρέθηκε η υπόθεση από τον κ. Καραμάνο; Στα δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες που διακινούνται είναι ότι με εντολή του κ. Αλογοσκούφη έχει παγώσει η υπόθεση.

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ αύριο κιόλας να διαψευστεί, δίνοντας εντολή ο κ. Αλογοσκούφης να βγει το τελικό πόρισμα και να σταλεί στον Εισαγγελέα.

ΕΥΘΥΝΗ βέβαια γι’ αυτό το πάγωμα έχει και ο Εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης.


Σχολιάστε εδώ