Ποιες από τις «υπό ίδρυση» εταιρείες που χρηματοδοτήσατε λειτουργούν, κ. Σκανδάλη;
Ο κύριος διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΜΜΕΧ, δρ Ελευθέριος Ν. Σκανδάλης αποφεύγει να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία στο αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα, πώς είναι δυνατόν, πού ξανακούστηκε, να χρηματοδοτεί «υπό ίδρυση» ή «υπό σύσταση» επιχειρήσεις, όταν για να πάρει μια λειτουργούσα επιχείρηση την προκαταβολή από την εγκεκριμένη συμμετοχή, ύστερα από δεκάδες δικαιολογητικά και σωρεία ελέγχων, σε αναπτυξιακό πρόγραμμα από το υπουργείο Οικονομίας, περνάει από δέκα κόσκινα.
Γράφετε, κύριε Σκανδάλη, ότι 1.600 προτάσεις που έχουν εγκριθεί αφορούν σε νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις! Αυτό πάντως πρέπει να το προσέξετε: Άλλο νεοϊδρυόμενες και άλλο υπό ίδρυση.
Λέτε ότι τα «σκωπτικά μας σχόλια ότι επιχορηγούνται επιχειρήσεις μ’ “ένα σκέτο ΟΕ” ή “ένα σκέτο ΕΠΕ” και εντεύθεν διανέμονται εκατομμύρια ευρώ σε… εικονικές, δηλαδή ανύπαρκτες, επιχειρήσεις είναι προφανέστατα άδικα».
Να δεχθούμε ότι έχετε δίκιο. Μετά χαράς θα δημοσιεύαμε τον κατάλογο των 61 «υπό ίδρυση» επιχειρήσεων, πότε λειτούργησαν, αν λειτούργησαν, τι προσωπικό απασχολούν και τι τζίρο κάνουν.
Όπως επίσης θα δημοσιεύαμε τον κατάλογο των 1.600 νέων επιχειρήσεων που ισχυρίζεσθε ότι έχουν δημιουργηθεί από τα προγράμματα στα πλαίσια του 2ου και του 3ου ΚΠΣ, με στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη λειτουργία τους και κυρίως το προσωπικό που απασχολούν και τις πωλήσεις τους, καθώς και τα κέρδη τους, ώστε να φανεί ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου και έπιασαν τόπο τα εκατομμύρια που δόθηκαν.
Από εκεί και πέρα, μια συμβουλή κύριε δόκτορα. Μην καταφεύγετε κι εσείς, όπως κάνουν όλοι οι κατέχοντες δημόσιες καρέκλες, σε ρόλο Σέρλομ Χολμς, πλάθοντας σενάρια αστυνομικής φαντασίας, ότι πίσω από το δημοσίευμα βρίσκονται κάποιοι που θέλουν να σας χτυπήσουν. Μιλάτε στην επιστολή που μας στείλατε για… «εμπνευστή του δημοσιεύματος».
Δηλαδή είμαστε διεκπεραιωτές «εμπνευστών». Από τη στιγμή που υπάρχουν τα γεγονότα, κύριε Σκανδάλη (και μη μας… σκανδαλίζετε), τι χρείαν έχομεν εμπνευστών;
Αυτά, και περιμένουμε τα στοιχεία. Και να εύχεστε, κύριε διευθύνοντα σύμβουλε, πάντα να υπάρχει Τύπος και δημοσιεύματα γιατί βοηθάνε να λειτουργούν προσεκτικότερα οι δημόσιοι οργανισμοί, που τους πληρώνει ο λαουτζίκος, και να φοβούνται οι τυχόν σκεπτόμενοι να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι.