Ο υπουργός Παιδείας με τα «Παιδιά του Πειραιά»

Από τις 7 το πρωί ο υπουργός βρισκόταν σε προαύλια σχολείων της Β΄ Πειραιά και παρακολουθούσε ακόμα και πώς λειτουργούν οι σχολικοί τροχονόμοι!

Στη συνέχεια ο υπουργός εγκαινίασε το συγκρότημα του 1ου και 2ου Λυκείου Κορυδαλλού, που σηματοδοτεί το τέλος της διπλοβάρδιας των σχολείων της πόλης.

Ο δήμαρχος της πόλης Στ. Κασσιμάτης μιλώντας στα εγκαίνια, τόνισε ότι «η ολοκλήρωση της κατασκευής τους αποτελεί παράδειγμα για τη συνέχεια που πρέπει να έχει το κράτος και η αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα στα θέματα παιδείας, αφού η κατασκευή τους ξεκίνησε με την προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε με τη σημερινή κυβέρνηση και τη σημερινή δημοτική αρχή. Τα προβλήματα της παιδείας δεν έχουν χρώματα και για την αντιμετώπισή τους, δεν μπορούν να μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές», ανέφερε, καλώντας ταυτόχρονα τον πρώην δήμαρχο Στέφανο Χρήστου να εγκαινιάσουν μαζί τα σχολεία.

«Αντίθετα, η παρουσία των Φυλακών σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από τα σχολεία αποδεικνύει τη διαχρονική ασυνέπεια όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη δέσμευσή τους για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών», τόνισε ο κ. Κασιμάτης ζητώντας τη συμπαράσταση του υπουργού στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης.

Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφθηκε τη νομαρχία όπου ο νομάρχης, Γ. Μίχας, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα σε 58 μισθωμένα κτίρια, που δεν κάνουν για σχολεία, και σε άλλα 79 κτίρια του Δημοσίου ηλικίας από 50 μέχρι 188 χρόνων! Επίσης ο νομάρχης έθεσε το θέμα των ελλείψεων σε καθηγητές και δασκάλους, στα προβλήματα που δημιούργησε η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, χωρίς να έχουν πρώτα γίνει οι απαραίτητες υποδομές, στις δυσχέρειες του προγράμματος μετακίνησης των μαθητών λόγω μη κάλυψης των δαπανών αυτών κ.λπ. κ.λπ.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε να έχει στο μέλλον στενή συνεργασία με τη νομαρχία για την άμεση δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα αυτά και ιδιαίτερα σ’ εκείνο της σχολικής στέγης.

Η επίσκεψη του υπουργού Παιδείας ολοκληρώθηκε με περιοδεία σε σχολεία του Δήμου Πειραιά και με επίσκεψη στο δημαρχείο όπου τον ανέμενε ο δήμαρχος Π. Φασούλας, οι αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι:

• Θα διαθέσει άμεσα 1,5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των σχολείων του Πειραιά.

• Θα γίνει άμεσα (ήδη ορίστηκε για τις 25 Νοέμβρη) η δημοπρασία για την κατασκευή της Ραλλείου Σχολής.

• Θα στηρίξει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο τη διεκδίκηση του Πειραιά να γίνει Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2010.

• Θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα τοπικά Συμβούλια Νεολαίας.

Στο τέλος της περιοδείας του ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ στον Πειραιά όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Τάκης Μάλαγας.


Σχολιάστε εδώ