ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ: «Εξπρές του μεσονυχτίου» οι φυλακές Πατρών

Πέρα από το στοίβαγμα 11 και 12 κρατουμένων σε χώρο για πέντε το πολύ άτομα, γεγονός για το οποίο την ευθύνη φέρει αναμφίβολα η Κεντρική Διοίκηση, το ότι π.χ. προβλέπεται ένα ρολό χαρτί τουαλέτας για κάθε κρατούμενο τον μήνα, και για το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης, σεμινάριο ή σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, η ευθύνη των αποφάσεων είναι αποκλειστικά του Διευθυντή και του Αρχιφύλακα των φυλακών.

Περιγράφοντας την κατάσταση του χώρου των φυλακών, οι καταγγέλλοντες σωφρονιστικοί υπάλληλοι (με πτυχία ΤΕΙ και άλλες σπουδές, που αναγκάστηκαν λόγω της ανεργίας να υποβάλουν τα χαρτιά τους γι’ αυτές τις θέσεις που ούτε τις φαντάζονταν) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επιδημίες λόγω του όγκου των διάσπαρτων σκουπιδιών, της έλλειψης κάδων και της αφόρητης βρώμας που δεν συναντάς πια ούτε στα πιο βρώμικα χοιροστάσια.

Αναγκαζόμαστε, σημειώνουν χαρακτηριστικά, να κάνουμε κυριολεκτικά «σλάλομ» ανάμεσα σε σάπια φαγητά, σκουλήκια, ποντίκια και κολλημένες ακαθαρσίες μηνών, πατώντας πάνω σ’ ένα μαύρο ζελέ βρωμιάς, το χειρότερο όμως όλων είναι το μεσαιωνικό, απαράδεκτο ωράριο εργασίας, δηλαδή να μην παίρνουμε ούτε ρεπό μετά τη νυχτερινή εργασία.

Το υπόμνημα που κατέθεσαν στον προϊστάμενο Αρχιφύλακα παλαιότεροι συνάδελφοί τους, για να βελτιωθεί η κατάσταση και το ωράριο, συνάντησε, όπως λένε, την πλήρη αδιαφορία.

Πολυτέλεια
που προκαλεί

Έμαθα πως ο δήμαρχος Ρίου Χρήστος Λιακόπουλος αγόρασε καινούργια έπιπλα πολυτελείας. Οι πληροφορίες λένε πως το καινούργιο γραφείο του είναι ανώτερο ακόμα και από αυτό του υπουργού Εσωτερικών. Αγόρασε επίσης πολυτελή γραφεία για τους συμβούλους του, που κάποιοι είναι συγγενικά πρόσωπα δικά του και του αντιδημάρχου του. Τα εγκατέστησε δε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να πετύχει άνεση και ευρυχωρία. Το δημοτικό συμβούλιο πήγε σε ενοικιαζόμενη αίθουσα απέναντι από το δημαρχείο χρεώνοντας τον δημοτικό κορβανά με ένα επιπλέον νοίκι, κοντά στα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Αν δεν κάνω λάθος, τα γραφεία που παρέλαβε ο Λιακόπουλος από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αξιόλογα και σε άριστη κατάσταση. Προς τι αυτή η αλλαγή και η σπάταλη πολλών χιλιάδων ευρώ όταν οι ανάγκες του δήμου είναι άλλες;

Να ελπίζει ότι η παραγωγή πολιτικής σκέψης και αυτοδιοικητικής ενέργειας θα αυξηθεί, όταν οι σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Ρίου θα κάθονται πίσω από μασίφ γραφεία σε δερμάτινες καρέκλες και πολυθρόνες;

Άραγε ποιο είναι το ποσό που ξοδεύτηκε και με ποια διαδικασία αγοράστηκαν τα έπιπλα;


Σχολιάστε εδώ