Να κηρύξει νέου τύπου Ανένδοτο ο Καραμανλής

Υπάρχει μια αλήθεια που δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση: Τον Σημίτη τον ανέβασαν στην εξουσία και τον υποστήριξαν σκανδαλωδώς κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του τα ΜΜΕ, και τα ίδια αυτά ΜΜΕ τον οδήγησαν στην ουσιαστική ανατροπή του διά της ατάκτου φυγής. Αντίθετα, ο Καραμανλής κέρδισε δύο φορές τις εκλογές, έχοντας απέναντί του τη σαφή πλειονότητα των ΜΜΕ (τα οποία στις μέρες μας έχουν αναγορευτεί, ως εκ του αποτελέσματος, σε ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ), καθώς και τους «νταβατζήδες». «Νταβατζήδες» με τους οποίους συναγελάζονται, ερήμην του, οι περισσότεροι υπουργοί του…

Ο Καραμανλής, ιδίως μετά τα τραγικά λάθη του στη Θεσσαλονίκη, βάλλεται σήμερα πανταχόθεν και βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κυκλώνα ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. Αντιμετωπίζει μια γενικευμένη και αήθη επίθεση που μεθοδεύει συστηματικά την ανατροπή του μέσω μιας ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, η οποία βρίσκει αντίκρισμα ΚΑΙ στη μωροφιλοδοξία στελεχών του.

Δεν είναι φυσικά ανεύθυνος και ο ίδιος -το έχω τονίσει επανειλημμένα με σκληρές μάλιστα εκφράσεις- για τα αδιέξοδα στην εσωτερική κατάσταση της χώρας, πρώτιστο από τα οποία είναι η ανάλγητη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζει το αρχινεοφιλελεύθερο πρωτοπαλίκαρό του, ο πολύς κ. Αλογοσκούφης. Ένας υπουργός που αυτοδιαψεύδεται συνεχώς ΚΑΙ με τις προβλέψεις του ΚΑΙ με τις διαβεβαιώσεις του. Ένας υπουργός ο οποίος, συνειδητά και προγραμματισμένα, είναι ο κύριος υπαίτιος για το προκλητικό καρδάμωμα των ΜΗ

ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΩΝ επιχειρηματιών και των πάσης φύσεως μεγαλοκαρχαριών, που αποκρύπτουν αναίσχυντα τα έσοδά τους για να μη φορολογούνται, σε συνδυασμό με το ανελέητο ξεδόντιασμα της μεσαίας τάξης και την πλήρη εξαθλίωση των πληθυνόμενων φτωχών. (Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να νουθετήσει την κυβέρνηση, ψέγοντας έμμεσα την κραυγαλέα ανισοκατανομή του παραγόμενου πλούτου στη χώρα μας.)

Το αστείο είναι ότι τα λάθη του Καραμανλή, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι η αστοχία του στην επιλογή συνεργατών και συμβούλων -οι κύριοι Ρουσόπουλος και Λούλης υπεραρκούν προς επίρρωσιν του λεχθέντος- βγαίνουν σε… κακό του ΠΑΣΟΚ: Οι τελευταίες ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των μέτριων ικανοτήτων επικεφαλής της το αποδεικνύουν περίτρανα. Αναφέρομαι στην τελευταία έρευνα της GPO για λογαριασμό της «Ανατροπής» του Γ. Πρετεντέρη στο Mega, όπου, «σύμφωνα με το 70,2% των ερωτηθέντων», η βελτίωση του ΠΑΣΟΚ οφείλεται ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ενώ «το 61,2%» πιστεύει ότι η θετική πορεία του ΠΑΣΟΚ συνιστά ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. (Στοιχεία και διατυπώσεις δανείστηκα από το δημοσίευμα του Γιάννη Τριάντη -εύχομαι, Γιάννη, ολόψυχα να είσαι σιδερένιος- στην «Ελευθεροτυπία» της Τετάρτης.)

Το άκρον άωτον της κακεντρέχειας εναντίον του Καραμανλή αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι» -εφημερίδας πολιτικής, αποκαλυπτικής και ενίοτε… σατυρικής- η οποία θυμήθηκε αιφνιδίως μετά από αμέτρητους μήνες ότι είναι ΚΑΙ σατιρική. Και κατασκεύασε ένα φανταστικό σενάριο, παρουσιάζοντάς το ως πραγματικό- σύμφωνα με πληθώρα τηλεφωνημάτων μου, τσίμπησαν και πανέξυπνοι άνθρωποι- στο οποίο εμφανίζει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά να συνωμοτούν εναντίον του Καραμανλή και μάλιστα στο πατρικό σπίτι του Αντώνη Σαμαρά!

Σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, έχω να κάνω τα εξής σχόλια: Πρώτον, επιτείνει το υποκινούμενο αντικαραμανλικό κλίμα ΚΑΙ διά της γελοιοποιήσεως. Δεύτερον, καθιστά εμμέσως στην κοινή γνώμη -και ενδεχομένως και στον πρωθυπουργό- τα έξι αναφερόμενα στελέχη ύποπτα συνωμοσίας. Και τρίτον, η εφημερίδα υποπίπτει σε αθέλητη γκάφα, δεδομένης της κουμπαριάς τού κατά νόμον υπεύθυνου συνεκδότη της, Αντώνη Δελλατόλλα, μ’ έναν νυν κι έναν τέως υπουργό, σύμφωνα με τα παραπολιτικώς θρυλούμενα. Έτσι, ΕΚΘΕΤΕΙ είτε τον έναν είτε τον άλλον, και πιθανότατα αμφότερους ως υποσκάπτοντες το κύρος και τη νομιμοφροσύνη των έξι ή ορισμένων από τους έξι. Ειδικότερα, ο σφόδρα αμφισβητούμενος απ’ όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων αναρίθμητων στελεχών και οπαδών της ΝΔ, νυν υπουργός και κουμπάρος, δηλαδή ο κ. Ρουσόπουλος, θα τα έχει βάψει μαύρα, αφού διά του δημοσιεύματος ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ η πασίγνωστη -και αγεφύρωτη- εχθρότητά του για τουλάχιστον τρεις από τους έξι.

Ισχυρίζομαι διά του τίτλου αυτού του άρθρου ότι ο Κώστας Καραμανλής οφείλει και μπορεί να κηρύξει έναν νέου τύπου Ανένδοτο. Έναν Ανένδοτο που θα πρέπει να βρει ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία. Και για να βρει τέτοια ερείσματα, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ είναι να δώσει σάρκα και οστά στον ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ, τον οποίο ευαγγελιζόταν εσχάτως, αλλά τον τορπίλισε ο ίδιος διά της απραξίας του. Πάντως, αναζωπύρωση του μεσαίου χώρου με Αλογοσκούφη αποτελεί φάρσα του αισχίστου είδους.

Επιβάλλεται, ως εκ τούτου, ριζικός και δομικός ανασχηματισμός. Όχι ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε διαφορετικά υπουργεία. Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα (και διαδιδόμενα από ιδιοτελείς καρεκλοκένταυρους υπουργούς), «πάγκος» υπάρχει και δεν είναι ευκαταφρόνητος. Όπως υπάρχει και ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ οικονομική και δημοσιονομική πολιτική την οποία, μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ με επικίνδυνες εξακτινώσεις και σε χώρες της Ευρώπης, δεν θ’ αργήσει να υιοθετήσει και η μέχρι σήμερα εθελότυφλη «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Φρονώ ότι ο νέου τύπου Ανένδοτος οφείλει, για να έχει απόλυτη επιτυχία, να μην περιλαμβάνει μόνο αυτοκριτική, αλλά να στρέφεται και εναντίον ορισμένων πρωθυπουργικών εμμονών σε πρόσωπα και πρακτικές. Τότε δεν θα χρειάζεται κατασπατάληση φαιάς ουσίας για την εξεύρεση κατάλληλης ημερομηνίας, προκειμένου να προκηρυχθούν ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Διότι ο προικισμένος ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Καραμανλής θα έχει ΟΛΗ ΤΗΝ

ΑΝΕΣΗ να εξαντλήσει την τετραετία.


Σχολιάστε εδώ