Κόβουν μία τάξη από το Δημοτικό!

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, στις προτάσεις του καθηγητή Βερέμη, προέδρου του ΕΣΥΠ, δηλαδή του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, είναι και η κατάργηση μίας τάξης από το Δημοτικό Σχολείο, ώστε να μην επιβαρυνθούν -όπως λένε πολλοί- οι μαθητές με το επιπλέον έτος που θα προστεθείμετά το Λύκειο και θα είναι ουσιαστικά έτος προπαρασκευής σε διάφορους γνωστικούς τομείς.

ΟΙ ΙΔΙΕΣ πληροφορίες λένε ότι στις προτάσεις αυτές, κυρίως δηλαδή της κατάργησης μιας τάξης του Δημοτικού, δεν φαίνεται να συναινεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση των μικρών μαθητών, που ήδη θα πρέπει να σημειώσουμε πάνε πολύ μικροί πλέον στο σχολείο, ενώ και η φοίτηση στο νηπιαγωγείο θεωρείται υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση…

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι πάντως ότι ήδη ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έχει δώσει το «πράσινο φως» στον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη προκειμένου να οργανώσει τον διάλογο σ’ αυτό το σοβαρό θέμα προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις, αφού οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν σημαντικά την πορεία των μαθητών και των οικογενειών τους.

ΤΕΛΟΣ να θυμίσουμε ότι από την πλευρά του το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής κ. Βερέμης, έχει επεξεργαστεί πλήρη πρόταση για την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων η οποία έχει κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας για μελέτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η πρόταση αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός προπαρασκευαστικού έτους, στο οποίο θα μπαίνει κανείς δίνοντας εξετάσεις σε τέσσερα ή πέντε μαθήματα, ανάλογα με τον τομέα.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ακόμη να υπάρχουν τέσσερις γνωστικοί τομείς, θετικών, εφαρμοσμένων, οικονομικών και ανθρωπιστικών επιστημών, και μετά το τέλος του προπαρασκευαστικού έτους, που θα είναι το πρώτο από τα τέσσερα χρόνια των σπουδών ή τα πέντε αν πρόκειται για πολυτεχνικές σχολές, ο φοιτητής θα δίνει σε προεπιλεγμένα μαθήματα εξετάσεις και τότε θα αποφασίζει ακριβώς τι θέλει να κάνει στο δεύτερο έτος, π.χ. αν θέλει να γίνει μηχανικός ή μαθηματικός…


Σχολιάστε εδώ