Κι όμως οι «Τυπολογίες» έγιναν 15 ετών!

Ήταν 3 Οκτωβρίου του 1993 όταν ξεκίνησε η διαδρομή των «Τυπολογιών» στο «Π». Μια στήλη για τα media, λέξη σχεδόν άγνωστη την εποχή εκείνη.

Οι «Τυπολογίες» γεννήθηκαν από ένα πείσμα, σε μια εποχή που η δύναμη και η εξουσία της ιδιωτικής τηλεόρασης άρχισαν να γιγαντώνονται. Με άγνωστες για τους πολλούς διαδρομές, η τηλεοπτική εξουσία άλλαξε τους όρους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Τα περισσότερα απ’ όσα σημαντικά γίνονταν και επηρέαζαν, έμεναν εκτός δημοσίευσης στις εφημερίδες. Υπ’ αυτές τις συνθήκες δημιουργήθηκε η στήλη των «Τυπολογιών» στο «Π». Με πάθος για την αποκάλυψη, την αλήθεια, την έντιμη ενημέρωση των αναγνωστών.

Οι αρχές δημοσίευσης στο «Π», ανεξαρτησία, ανεξαρτησία και πάλι ανεξαρτησία απέναντι σε όλους και όλα, διαπότισαν τις «Τυπολογίες» από την πρώτη εκείνη δημοσίευσή τους πριν από 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη αυτή διαδρομή της η στήλη μεγάλωσε, επεκτάθηκε, πολλές φορές άλλαξε. Επηρεάστηκε αλλά και επηρέασε τον χώρο του ρεπορτάζ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνέβαλε με την επιμονή της στη γέννηση του ρεπορτάζ των media σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες. Αυτό που δεν άλλαξε 15 χρόνια τώρα είναι η κύρια αιτία για τη γέννησή της. Το πείσμα για την αλήθεια και την αποκάλυψη. Ήταν και είναι το μόνο κίνητρο της στήλης αυτής.

Σημ. «Π»: Στα παιδιά που γράφουν 15 χρόνια τις «Τυπολογίες» πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου. Η επιτυχία τους είναι παραδεκτή απ’ όλους. Γράφουν πραγματική ιστορία στον Τύπο. Να ‘ναι καλά.

Μάκης Κουρής


Σχολιάστε εδώ