Κάτω στον Πειραιά

Το ετήσιο έσοδο της ΔΕΠΕΠ από τη σύμβαση αυτή θα ανέλθει σε 375.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ενώ εφόσον υπάρξει δυνητική παράταση της σύμβασης με την ίδια εταιρεία, η ετήσια αποζημίωση θα είναι κατά 5% μεγαλύτερη. Εννοείται πως αν ο Πύργος αξιοποιηθεί, οι διαφημίσεις θα… φύγουν. Μέχρι τότε όμως το γιαπί-φάντασμα θα εξακολουθήσει να είναι πλουτοπαραγωγική πηγή για τον δήμο…

// Την 1η Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, ο πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά και νυν πρόεδρος του ΚΕΑΤ Γιώργος Δουβάκης διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του κέντρου συνέδριο με θέμα «Τρίτη ηλικία και προβλήματα όρασης». Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ο ενθουσιασμός με τον οποίο έγινε δεκτή η πρωτοβουλία αυτή είναι τα κυριότερα -πιστεύουμε- πιστοποιητικά επιτυχίας του εγχειρήματος.

// Την ίδια μέρα ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας έκανε περιοδεία στα Μανιάτικα και εγκαινίασε το ΚΑΠΗ στη γωνία Αγ. Δημητρίου και Αγίου Όρους, ενώ δεσμεύθηκε να ιδρύσει τρία ακόμα νέα ΚΑΠΗ στα Καμίνια, στον Λόφο Βώκου και στη Φρεαττύδα.

// Επιτυχημένη αποδεικνύεται η ιδέα του Φασούλα να μην πάρει ο δήμος δάνειο από οποιαδήποτε τράπεζα πλην του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων! Με τη σημερινή διεθνή οικονομική κρίση, όσοι δήμοι δανείστηκαν από ιδιωτικές τράπεζες… υποφέρουν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων, από 5 εκατ. ευρώ που πλήρωνε για τοκοχρεωλύσια κάθε τετράμηνο, τώρα θα πληρώνει κοντά στα 8 εκατ. ευρώ το τετράμηνο! Ενώ τα τοκοχρεωλύσια του Δήμου Πειραιά είναι σταθερά και οι δόσεις… παγωμένες!

// Ελπιδοφόρα και μαζική υπήρξε η «Ελευσίνια πορεία για το περιβάλλον» της περασμένης Δευτέρας κατά μήκος της Ιεράς Οδού προς την Ελληνική Βουλή, με το σύνθημα «δεν πάει άλλο» και την έκκληση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ανακαλέσουν όλες τις υπουργικές αποφάσεις που μεθοδεύουν την παραπέρα υποβάθμιση των συνθηκών ζωής στη Δυτική Αττική.

Χορτασμένοι από μεγάλα λόγια και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις, οι κάτοικοι και οι φορείς της Δυτικής Αττικής ζητούν απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο να πάρει θέση απέναντι στα μεγάλα αιτήματα και στις διεκδικήσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων:

Η ματαίωση της δημιουργίας εμπορικού λιμανιού στον Σκαραμαγκά, της επέκτασης της πρώην «Πετρόλα» στην Ελευσίνα και της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα.

Ο τερματισμός του οικολογικού εγκλήματος που λέγεται «χωματερή της φυγής», η ανάδειξη του περιβαλλοντικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής, ο καθαρισμός του Κηφισού, η επέκταση του Μετρό κ.ά.

Ουσιαστική παρουσία και συμμετοχή είχε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά στην ελευσίνια πορεία από το Αιγάλεω στο Σύνταγμα. Ήταν παρόντες και συμμετείχαν στην πορεία ο πρόεδρος, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Για το θέμα της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στη δυτική Αθήνα υπήρξε σχετική απόφαση του ΠΕΣΥΔΑΠ, με την οποία χαρακτηριζόταν εγκληματική η προσπάθεια της κυβέρνησης να σχεδιάζει και να υλοποιεί σχέδια που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ ζητεί την άμεση ακύρωση αυτών των σχεδίων και την ουσιαστική χρηματοδότηση δράσεων για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, που με επικεφαλής τον δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο και, παρουσία των Α. Κακλαμάνη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Α. Λεβέντη, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, στον οποίο παρέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα κόμματα και να θέσει τα αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς.


Σχολιάστε εδώ