ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Όταν, όμως, μιλάμε για το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ μετά το 4-0 του περασμένου Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, και κυρίως για το πρώτο μεγάλο ματς για τους «ερυθρόλευκους» του Ερνέστο Βαλβέρδε, τότε κρίνονται πολλά. Το κατάλαβαν όσοι παρακολούθησαν τον επαναληπτικό της πειραϊκής ομάδας με τη Νορτζέλαντ και απαίτησαν θρίαμβο επί της «Ένωσης». Κι αν από τη μία πλευρά θέλουν τη ρεβάνς, από την άλλη, στην ΑΕΚ επιζητούν μία ακόμα, τη σημαντικότερη, επιβεβαίωση ότι διαθέτουν ομάδα ικανή να κατακτήσει τον τίτλο. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», άλλωστε, αποτελεί συνήθως τόπο μαρτυρίου για τους «κιτρινόμαυρους» που από την επαναλειτουργία του φαληρικού γηπέδου μετρούν μόνο μία ισοπαλία σε αυτό. Κι εκείνη… κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή, χωρίς τον κόσμο του Ολυμπιακού στις κερκίδες. Απόλυτα φυσιολογικά, λοιπόν, ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες προσδοκούν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα σπείρει την αμφιβολία στους «ερυθρόλευκους» και θα οπλίσει τους πάντες στην ΑΕΚ με περίσσιο θάρρος και το απαιτούμενο θράσος που χρειάζεται μια υποψήφια πρωταθλήτρια.

Ποντάρει στις πτέρυγες

Κόντρα στη Νορτζέλαντ ο Ολυμπιακός απέδωσε κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Βαλβέρδε αναπτύχθηκαν από τις πτέρυγες και το ίδιο θα επιχειρήσουν και εναντίον της ΑΕΚ. Τόσο ο Ράμος δεξιά όσο και ο Χουανφράν αριστερά έχουν παρουσιάσει χτυπητές αδυναμίες και ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού θα θελήσει να τις εκμεταλλευθεί με τον Γκαλέτι και τον Λέτο που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τον Βαλβέρδε προβληματίζει μόνο η έλλειψη συνοχής που παρουσιάζει η ομάδα του στον κάθετο άξονα και γι’ αυτό σκέφτεται να παίξει με έναν επιθετικό ώστε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, να μειώσει τις αποστάσεις και να κλείσει τους χώρους.

Το χτύπημα της κόμπρας

Ο Γιώργος Δώνης θέλει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στην κόντρα. Όπως ακριβώς έπραξε και στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής της «Ένωσης» σκέφτεται να επαναφέρει στην 11άδα τον Βασίλη Πλιάτσικα ως 4ο παίκτη στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Πελετιέρι, Λαγό, Μπασινά και μπροστά δίδυμο τους Τζιμπούρ και Σκόκο. Ανάλογα με τη ροή του αγώνα θα ρίξει ο έλληνας τεχνικός στο γήπεδο και τον Εντίνιο, ώστε να αξιοποιήσει την ταχύτητα των τριών παικτών, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι σε κάποιο χρονικό σημείο θα παίξει με σύστημα 4-3-3, διότι, όπως λέει, «με ενδιαφέρει η νίκη». Ο Δώνης ποντάρει πολλά στην εμπειρία των Κυργιάκου, Μπασινά που έχουν φάει με το κουτάλι τα ντέρμπι και περιμένει απ’ αυτούς να ηγηθούν της ομάδας του.


Σχολιάστε εδώ