Η αλλαγή των καταθέσεων μπλοκάρει τη διαδικασία

Στόματα κλειστά και ένας σημαντικός μάρτυρας που κρυβόταν στην επαρχία και στο δικαστήριο φοβισμένος άλλαξε όλες του τις καταθέσεις. Ήταν αυτός που λιποθύμησε καταθέτοντας και που υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων σε σχέση με τα όσα έλεγε στο δικαστήριο, αλλά και τα όσα είχε πει στην ανακρίτρια και αυτός που φάνηκε και στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ότι έλεγε συνεχώς διαφορετικά πράγματα.

Και δεν είναι ο μόνος. Σχεδόν όλοι οι σημαντικοί μάρτυρες της δίκης Φιλόπουλου, που συνεχίζεται αύριο, που πέρασαν από το ακροατήριο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων άλλαξαν τις αρχικές τους καταθέσεις και σχεδόν αθωώνουν αυτούς που στην ανάκριση είχαν κατηγορήσει…

Η δίκη για την υπόθεση Φιλόπουλου, του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού που βρήκε το θάνατο στη φονική συμπλοκή οπαδών των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 29 Μαρτίου 2007, πριν τον αγώνα βόλεϊ γυναικών των δύο ομάδων στην οδό Λαυρίου στην Παιανία, έχει μπει στη δεύτερη εβδομάδα της και όλες οι καταθέσεις που υπάρχουν είναι αθωωτικές για τους κατηγορουμένους, ειδικά τους εννέα οπαδούς του Ολυμπιακού, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι της ΠΑΕ και το μέλος του ΔΣ Μιχάλης Κουντούρης που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παρέπεμψε σε δίκη 27 άτομα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας (κατηγορούνται εννέα από τους 27), της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή και χρήση εκρηκτικών (κατηγορούνται οι εννέα και άλλοι 11, συνολικά 20) και οι υπόλοιποι για κατοχή και χρήση ναρκωτικών και φωτοβολίδων, που είναι πλημμελήματα.

Μέχρι τώρα, όμως, ουδείς φαίνεται να έχει την ευθύνη τουλάχιστον για την ανθρωποκτονία, κάτι που οδηγεί τα πράγματα σε αναγκαστική στροφή και πλέον οι κατηγορίες που φαίνεται να ευσταθούν και οι ευθύνες που αναζητούνται είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό φαίνεται από τις ερωτήσεις που γίνονται από την έδρα, κάτι που αναμένεται να συμπαρασύρει και τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που προς το παρόν δεν διώκονται, αλλά η έρευνα που έχει ξεκινήσει και προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να τους καθίζει στο εδώλιο.

Όλοι γνωρίζουν πως πρωτοκλασάτοι «πράσινοι» οπαδοί, συνδεσμίτες, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν παρόντες στα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, οργάνωναν τους οπαδούς τους Παναθηναϊκού στη συγκέντρωση στη Δουκίσσης Πλακεντίας, αλλά και στη συνέχεια στη Λαυρίου για να χτυπηθούν με αυτούς τους Ολυμπιακού. Οι συνδεσμίτες που ηγήθηκαν της όλης επιχείρησης στην Παιανία είναι αυτοί στους οποίους στρέφεται πλέον η έρευνα.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κάποιοι από αυτούς ήταν στην αρχική δικογραφία, αλλά βγήκαν, όπως έχει καταγγείλει η οικογένεια του Μιχάλη Φιλόπουλου. Όπως πάνε τα πράγματα, όμως, σύντομα θα ξαναμπούν. Οι αρχές έχουν στοιχεία για όλους αυτούς και η ανάκριση θα δείξει αν θα κάτσουν και στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτόν τον στόχο έχει, άλλωστε, η ομερτά που από την αρχή υπάρχει σε αυτήν τη δική, όπως έχουμε γράψει. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν μιλάνε για να μη μιλήσουν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού όταν έρθει η ώρα. Γι’ αυτό και ενώπιον του δικαστηρίου τα στόματα μένουν κλειστά και οι καταθέσεις αλλάζουν υπό τον φόβο αντιποίνων, αλλά και τον φόβο της δίωξης και οπαδών του Παναθηναϊκού, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου εφετών ζητά εκ νέου έρευνα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, κάτι που έχει ήδη γίνει με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που κάθονται στο εδώλιο.


Σχολιάστε εδώ