Επιδότηση 50% για τη μεταφορά των εφημερίδων

Σε επιδότηση ύψους 50% στο κόστος μεταφοράς των εφημερίδων στο εξωτερικό προχωράει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας, η επιχορήγηση, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, δίνεται για το 50% του κόστους της μεταφοράς και αφορά στις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας που αποστέλλονται μέσω των πρακτορείων αεροπορικώς στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης σε ΗΠΑ και
Καναδά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους προορισμούς Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Βιέννη, Στοκχόλμη, Ρώμη, Παρίσι, Όσλο, Κοπεγχάγη, Μαδρίτη, Λάρνακα, Λισσαβώνα, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Μόντρεαλ και Τορόντο.

Η απόφαση αναφέρει πως τα πρακτορεία πρέπει να υποβάλουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας αναλυτική κατάσταση ανά προορισμό και ανά εφημερίδα, στην οποία θα αναγράφεται το σύνολο των κιλών, το κόστος ανά κιλό και το συνολικό κόστος μεταφοράς, καθώς και επικυρωμένο αντίγραφο του τιμολογίου της εταιρείας μεταφοράς προς τα πρακτορεία ανά προορισμό. Η δαπάνη θα καλύπτεται ως επιχορήγηση προς την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Το πρόβλημα όμως της απήχησης των ελληνικών εφημερίδων στο εξωτερικό είναι σοβαρό, καθώς οι πωλήσεις είναι μηδαμινές και ίσως θα πρέπει οι εκδότες να επανεξετάσουν το όλον εγχείρημα.


Σχολιάστε εδώ