επί του πιεστηρίου

Και αποδείχθηκε το μέγα φιάσκο, η μεγάλη απάτη. Θύμα της πάλι οι πολίτες όλου του κόσμου. Ακόμη και της υπερδύναμης. Η ελεύθερη αγορά, μας έλεγαν, ότι ήταν η… καθαρτήρια δύναμη. Και έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Την ασυδοσία, με κερδισμένους τους μαυραγορίτες! Και χαμένο το κοινωνικό κράτος. Τώρα μας πασάρουν άλλο παραμύθι. Πρέπει να… εκδημοκρατιστεί η παγκοσμιοποίηση! Καινούργια πομφόλυγα… Διαπίστωσαν οι… σοσιαλιστάδες της ΕΕ –μαζί και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος μας– δημοκρατικό έλλειμμα της παγκοσμιοποίησης! Κορόιδα πάλι μας θεωρούν. Ας το χωνέψουν καλά. Δεν μπορεί το κράτος να μην έχει παρεμβατικό ρόλο. Να είναι όλα θέμα χρημάτων. Κοινωνική ευαισθησία να μην υπάρχει. Όποιος έχει πορτοφόλι θα ζει… Πήραμε πικρή γεύση… Οι Βγενόπουλοι φρόντισαν να δείξουν το ανάλγητο πρόσωπό τους. Όχι δεν θα πάρουμε… Πού θα πάει, οι λαοί θα ξυπνήσουν… Η καλοπέραση στοιχίζει πολλά… Όχι τόσο σε χρήμα… Αλλά σε πλήρη παράδοση αρχών και αξιών. Χάσαμε την ανθρωπιά. Ώρα να την ξαναβρούμε. Και να βγούμε στους δρόμους. Τέλος στον καναπέ!

Ιδιωτικοποίησαν τα πάντα και βούλιαξαν όλα.

Η ΔΕΗ πήγαινε μια χαρά, είχε κέρδη και ζούμε τώρα την κατάρρευσή της. Ιδιωτικοποίησαν την Εμπορική και βολοδέρνει. Βιομηχανίες κλείνουν… Και δυστυχώς η κυβέρνηση επιμένει σε ιδιωτικοποιήσεις. Δεν πήρε ακόμη το μήνυμα. Τίποτε δεν είναι μονόδρομος. Δεν θέλει πολλή εξυπνάδα για να καταλάβουν οι ηγεσίες ότι η σοφή λύση είναι απλούστατη! Η μέση λύση.

Ποια καλύτερη απόδειξη χρειάζεται πλέον για τους αυτουργούς του σκανδάλου με τη Μονή Εφραίμ από την απόφαση της κυβέρνησης να ανακληθούν όλες οι συναλλαγές. Αποτελεί πλήρη ομολογία ενοχής. Μόνο που και πάλι έδρασε ο Καραμανλής με πολλή καθυστέρηση. Θα μπορούσε με την απειλή ότι οι εμπλεκόμενοι θα απολυθούν, είτε είναι υπουργοί είτε πρόεδροι οργανισμών, να ζητούσε μέσα σε δύο ώρες να πουν ποιος έδωσε εντολή σε υπουργούς και προέδρους οργανισμών να κινήσουν τις διαδικασίας. Οπότε όλη αυτή η ιστορία δεν θα ταλαιπωρούσε τη χώρα δύο μήνες τώρα.

Τώρα θυμήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών να ζητήσει από τις Μονές να καταθέσουν Ε9, όπου καταγράφεται η ακίνητη περιουσία τους. Καλά, ο έφορος της περιοχής γιατί τόσα χρόνια δεν είχε επιβάλει πρόστιμο, όπως γίνεται με τους άλλους θνητούς φορολογούμενους. Και μη μας πει ο κ. Αλογοσκούφης ότι δεν το ήξερε. Το «ΠΑΡΟΝ» το είχε αποκαλύψει εδώ και έναν μήνα.

Πάντως ο κ. Καραμανλής πήρε μια γεύση. Όταν θέλουν η δημόσια διοίκηση και οι υπηρεσίες να λειτουργήσουν, γίνονται όλα στο άψε σβήσε… Αρκεί κάποιος να συντονίζει. Έναν Εφραίμ μάλλον χρειάζεται ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου… Δεν τον παίρνει μεταγραφή; Χρειάζεται άλλωστε και για έναν αγιασμό στο Μαξίμου με τα πολλά στραβά που συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα.

Θα συστήσουμε στον κύριο Πάνο Λειβαδά, γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, όταν απευθύνεται στο «ΠΑΡΟΝ» να αποφεύγει τσαμπουκάδες και αθλιότητες, γιατί εδώ δεν περνάνε. Μπορεί αυτήν τη γλώσσα και τα πρακτοριλίκια να τα χρησιμοποιεί στον χώρο του και στο σπίτι του. «Φιλιππινέζα» του δεν είναι τούτη η εφημερίδα. Και ούτε υποτακτικός του. Και είναι ντροπή για έναν υποτιθέμενο υπεύθυνο ενημέρωσης να μιλάει προς το «ΠΑΡΟΝ» για κομιστές «πληροφοριών» (!), που δείχνει πόσο σέβεται τον Τύπο και τι ευαισθησίες στην πληροφόρηση έχει, όταν «ενοχλούμε» ανθρώπους του, που μάλιστα δεν έχουν καμία σχέση με τον τομέα του. Όπως ο πρέσβης κ. Δ. Ζώης, που έσπευσε να τον υπερασπιστεί, αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους στη Γενική Γραμματεία Τύπου; Προς τι αυτή η υπερκάλυψη και τα εύσημα στον πρέσβη; Τι σχέσεις έχετε μαζί του, κ. Λειβαδά; Ο ίδιος ο κ. Ζώης δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του; Χρειάζεται συνήγορο; Εμείς πάντως «κομιστές» δεν έχουμε, κύριε γενικέ γραμματέα Ενημέρωσης. Μήπως εξ ιδίων και εκ… Θέμων κρίνετε τα αλλότρια; Εν πάση περιπτώσει, μόνο ζημιά σάς κάνει, κύριε Ρουσόπουλε. Και το βαρίδι αυτό το χρεώνεστε όχι μόνο εσείς αλλά και όλη η κυβέρνησή σας. Αν ο κ. Λειβαδάς, που ήρθε από το ΠΟΥΘΕΝΑ, είναι νοσταλγός άλλων εποχών αυτό, κύριε υπουργέ, είναι δικό σας θέμα…

• Από λίαν αξιόπιστη κυβερνητική πηγή μαθαίνω ότι τέλος ο Ισίδωρος για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΕΟΑ). Ό,τι πει ο Μίνως. Και έτσι έπεσαν οι τόνοι του Αντέννα… Και πάνε τα όνειρα και τα σχέδια του υπουργικού συζύγου…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ