Διαφαίνεται λύση…

ΠΡΟΤΑΣΗ για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της νομαρχίας στην Ακαδημία Πλάτωνος στην τρέχουσα εμπορική αξία κατέθεσε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων. Ο Οργανισμός με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου κ. Παναγιώτη Παταργιά προτείνει την άμεση έναρξη των σχετικών διαδικασιών απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, η οποία θα οδηγήσει δικαστικά στον καθορισμό της αξίας του οικοπέδου» σε «τρέχουσες εμπορικές τιμές.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ είχε προ ημερών ζητήσει να ανταλλάξει το οικόπεδό της στην περιοχή με άλλο στο ιστορικό κέντρο, αλλά είναι προφανές πως τέτοιος χώρος όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά είναι και λανθασμένη η αντίληψη για την ανέγερση ψηλών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

ΜΕ ΤΗΝ πρόταση του ΟΣΚ συμφωνεί και ο Δήμος της Αθήνας, ενώ αξίζει κανείς να επισημάνει πως ο οργανισμός από την πρώτη στιγμή επεσήμανε το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών καθώς τα υπό σχεδιασμό κτίρια βρίσκονται απέναντι από δημοτικά σχολεία, στην ευρύτερη αρχαιολογική ζώνη της Ακαδημίας Πλάτωνος… Ελπίζουμε όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση να συμφωνήσουν σ’ αυτήν τη λύση…


Σχολιάστε εδώ