ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

// «ΤΟ σενάριο των πρόωρων έχει ενεργοποιηθεί, αλλά δεν έχει ακόμη κλειδώσει», έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος υπουργός, Τετάρτη βράδυ, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. «Τέτοιες μεγάλες αποφάσεις, όσο πιθανό είναι να τις πάρει ένας πρωθυπουργός, άλλο τόσο πιθανό είναι να τις αναβάλει για αργότερα», επισήμανε ο ίδιος. Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο «οργίαζαν» οι φήμες για διάγγελμα του κ. Καραμανλή μετά το Υπουργικό. Τις συγκεκριμένες φήμες –σημειώνεται– διακινούσαν ακόμη και κυβερνητικά στελέχη. Τελικώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε να… αναβάλει τη «μεγάλη απόφαση», ελπίζοντας ίσως σε καλύτερες συγκυρίες.

// «Τρώγοντας τον Ρουσόπουλο, ανοίγει ο δρόμος για τον Καραμανλή… Έτσι, για να ξέρετε ποιος είναι ο πραγματικός στόχος… Άπληστοι είναι οι άνθρωποι. Παρότι ο Σουφλιάς δεν αδίκησε κανέναν. Έκανε σωστά τη μοιρασιά. Έστω κι αν κάποιοι ήθελαν τη μερίδα του λέοντος… Αυτό είναι μια εξήγηση των επιθέσεων… Το δε ερώτημα χρόνια παραμένει: Ποιος έκανε το αβγό και ποιος την κότα. Εγώ πάντως ένα ξέρω. Αν δεν βάλει ο υπουργός την υπογραφούλα του, κανένας δεν γίνεται μεγαλοεπιχειρηματίας, μεγαλοεργολάβος, καναλάρχης…

// Ακόμη και οι πάλαι ποτέ «λοχαγοί» της ΝΔ, που σήμερα το «κατεστημένο» της παράταξης τούς έχει όλους –κυριολεκτικά– στην άκρη, αγωνιούν για το πού πάει η κρίση που συγκλονίζει τον χώρο τους. Αυτό συζητούσαν σε μια γωνιά του «Καφέ», που είναι στη γωνία Κριεζώτου και Βαλαωρίτου ο Σάββας Τσιτουρίδης με τον Πατρινό Νίκο Νικολόπουλο. Πολλά θα είχαν αποφευχθεί, έλεγαν, αν το Μαξίμου ήταν πιο κοντά στους βουλευτές… Και δεν έχουν άδικο…

// «Τρίβει τα χέρια του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν στην κυβέρνηση. Και δεν κρύβει τη χαρά του. Έχει γίνει το επίκεντρο συζήτησης με βουλευτές της ΝΔ. Όπως το βράδυ της Τρίτης, στο κολωνακιώτικο στέκι Νεοδημοκρατών, το «JK», όπου ο Καρατζαφέρης ήταν μαζί με τον βουλευτή του, γνωστό σεξολόγο Βαΐτση παρέα με τον πρώην υφυπουργό Γιώργο Σαλαγκούδη και τον Σίμο Κεδίκογλου. Εκεί και το μέλος της ΚΕ της ΝΔ, Κώστας Πάσχος, που είναι πάντα σ’ όλα μέσα.

// ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ σενάρια χαρακτήριζαν οι συνδαιτυμόνες το υποτιθέμενο «μυστικό δείπνο» στη Νέα Δημοκρατία με αντικείμενο την ανατροπή του Κ. Καραμανλή. Άλλωστε ουδείς –εντός κι εκτός κυβερνητικής παράταξης– μπορούσε να πιστέψει ότι συμμάχησαν Ντόρα και Αβραμόπουλος, ότι ο δεύτερος πρότεινε να «ρίξουν» τον κ. Καραμανλή και αντέδρασε αρνητικά η πρώτη. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το δείπνο έγινε στο σπίτι του Σαμαρά κι ότι η Ντόρα πήγε κι ένα τάπερ με ντολμαδάκια της Μαρίκας. Το δημοσίευμα («Ποντίκι») προκάλεσε συζητήσεις και… ειρωνικά σχόλια. Τι απέμεινε στο τέλος; Η οργή των κορυφαίων για την εμπλοκή τους σε σενάρια συνωμοσίας. Περιττό να σημειώσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως τα «φόρτωναν» στον Θ. Ρουσόπουλο λόγω των στενών σχέσεων που έχει με τον διευθυντή της εφημερίδας. «Ακόμη και την ύστατη ώρα συνεχίζει τις προβοκάτσιες», έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος υπουργός, εννοώντας τον υπουργό Επικρατείας.

// ΜΕΧΡΙ πριν από έναν χρόνο ο Θ. Ρουσόπουλος και οι άνθρωποί του στο Μαξίμου οργάνωναν δείπνα με αντικείμενο τη μετά-Καραμανλή εποχή. Φυσικά είχαν αποφασίσει να «προκρίνουν» ως διάδοχο τον Δ. Αβραμόπουλο κόντρα στην Ντόρα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, ο κ. Ρουσόπουλος εμφανίζεται ενοχλημένος με τον υπουργό Υγείας, γιατί στις δηλώσεις του άφησε εναντίον του αιχμές για την υπόθεση Βατοπεδίου. Ενώ το περιβάλλον του υπουργού Επικρατείας είχε –λένε– διαβεβαιώσεις ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα έβγαινε να τον στηρίξει! Στο γεγονός αυτό αποδίδουν ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία την «εμπλοκή» του κ. Αβραμόπουλου σε «σενάρια συνωμοσίας».


Σχολιάστε εδώ