Διάδρομοι και Ψίθυροι

// Η είδηση της εβδομάδας ήταν αδιαμφισβήτητα η ανακοίνωση της Marfin Investment Group, για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το κολοσσιαίο -τηρουμένων φυσικά και των αναλογιών και της χρονικής συγκυρίας της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης- ποσό των 5 δισ. ευρώ! Τέτοια είδηση προφανώς και θα εκτόξευε την ψυχολογία και τις επιδόσεις της αγοράς στα ύψη, όχι όμως τώρα! Και το πλέον αξιοσημείωτο είναι πως αυτή η είδηση θα φουντώσει τις φήμες για τις επόμενες κινήσεις της MIG, με τα σενάρια περί εξαγοράς τράπεζας (!) ήδη να εξυφαίνονται.

// Intralot: Κι εδώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, σε τέτοια ένταση, ώστε να υποχρεωθεί η εταιρεία να βγάλει διάψευση. Οι φήμες οργίαζαν περί εξαγοράς της εισηγμένης από τον ΟΠΑΠ. Ίδωμεν πώς θα αντιδράσουν τις επόμενες ημέρες οι τίτλοι των δύο εταιρειών.

// Alpha Bank: Κόντρα στο ρεύμα των ημερών κατέγραψε μεσοβδόμαδα άνοδο. Κάτι που ισχύει και για τον τίτλο της Τραπέζης Κύπρου, αλλά και της Eurobank. Γενικά ο τραπεζικός κλάδος έχει εσχάτως και πάλι την τιμητική του, και για καλό αλλά φευ και για… κακό! Εδώ να σημειωθεί ότι η τελευταία έκθεση εγχώριου οίκου για τον τραπεζικό κλάδο ήταν αυτή της Euroxx που «βλέπει» να έρχονται θετικές ημέρες, θεωρεί πως η πλειονότητα των τίτλων έχει -όπως τα περιγράφει χαρακτηριστικά- ελκυστικά Ρ/Ε και αναμένει γενικώς υψηλότερη κερδοφορία. Οψόμεθα…

// Coca-Cola 3E: Η ανακοίνωση της νέας περικοπής προβλέψεων «πάγωσε» την αγορά την Πέμπτη.

// Folli Follie: Σημαντικές οι απώλειες την περασμένη εβδομάδα, ζητούμενο το τι θα κάνει ο τίτλος εφεξής.

// Jumbo: Η απτή απόδειξη ότι κάποιοι διαβάζουν ακόμα τις συστάσεις των αναλυτών…

// Μυτιληναίος-Μέτκα: Κάποιοι μιλάνε για «αγοραστικές ευκαιρίες». Μένει να δούμε εάν -και πότε- θα δικαιωθούν στις προβλέψεις τους!


Σχολιάστε εδώ