Ένταση στην ΕΡΤ για τη συγκέντρωση των πρώην συμβασιούχων

Ομάδα δεκαπέντε τουλάχιστον ανδρών ιδιωτικής εταιρείας εμφανίστηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η μεγάλη πύλη του Ραδιομεγάρου έκλεισε και στους δεκάδες εργαζόμενους απαγορεύτηκε η είσοδος στο πάρκινγκ.

Στην είσοδο, μαζί με τους σεκιουριτάδες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Χρήστος Παναγόπουλος παρακολουθούσε την επιχείρηση απαγόρευσης εισόδου. Εκατοντάδες αυτοκίνητα υπαλλήλων της ΕΡΤ έστριβαν στα στενάκια της Αγίας Παρασκευής ψάχνοντας να παρκάρουν και στη Μεσογείων δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Όσοι υπάλληλοι της ΕΡΤ κατάφεραν να μπουν πεζοί στο Ραδιομέγαρο, μπήκαν από ένα πορτάκι στο πίσω μέρος του κτιρίου! Η αιτία για τον αποκλεισμό του Ραδιομεγάρου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποκαλύφθηκε λίγη ώρα αργότερα. Ήταν η συγκέντρωση που είχαν εξαγγείλει από την προπερασμένη Παρασκευή οι πρώην συμβασιούχοι με καλεσμένους εκπροσώπους απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα. Αρχικά είχαν ζητήσει την αίθουσα στον τρίτο όροφο, εκεί όπου συνήθως γίνονται συγκεντρώσεις. Ο πρόεδρος όμως την αρνήθηκε, λέγοντας μάλιστα στα μέλη του ΔΣ της εταιρείας ότι αυτός αποφασίζει για την ΕΡΤ και κανείς άλλος. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως η συγκέντρωσή τους θα γίνει στο προαύλιο, στον χώρο του πάρκινγκ. Έτσι ξεκίνησε η απίστευτη ιστορία του αποκλεισμού της ΕΡΤ.

Επίσημη δικαιολογία της διοίκησης μετά τον γενικό ξεσηκωμό ήταν ότι στο πάρκινγκ γίνονταν εργασίες κηπουρικής! Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων εξέφρασαν έντονη δυσφορία για τη στάση του προέδρου της ΕΡΤ. Μάλιστα ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής, που ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΝΕΤ, έφθασε στη Μεσογείων αλλά δεν κατάφερε να μπει στο κτίριο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως δεν κατάφερε να μπει ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Χαλβατζής.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε τελικά στο στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην αίθουσα που αρχικά είχε απαγορεύσει ο Χρ. Παναγόπουλος, με παρέμβαση της
ΠΟΣΠΕΡΤ. Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική ομοσπονδία καταδίκασε την «πρωτοφανή ενέργεια της διοίκησης να «κλείσει» με προσχηματικό τρόπο, όπως αποδείχθηκε, την πρόσβαση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην ΕΡΤ», σημειώνοντας πως αυτή η «ενέργεια προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η διοίκηση της ΕΡΤ».

Όσον αφορά την ουσία της συγκέντρωσης, το αίτημα δηλαδή για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των πρώην συμβασιούχων που έγιναν τακτικοί υπάλληλοι με βάση το ΠΔ 164/2004, οι εργαζόμενοι επιμένουν πως δικαιούνται περισσότερα απ’ όσα τους δίνει η διοίκηση. Η ΕΡΤ έχει δεχθεί να αναγνωρίσει ως προϋπηρεσία τον χρόνο μετά την τοποθέτησή τους σε θέσεις, αν και οι περισσότεροι εργάζονται στην κρατική τηλεόραση με συμβάσεις έργου εδώ και δέκα χρόνια.


Σχολιάστε εδώ