Έκθεση για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ένταξη 2008-ʼ10

Συντονιστικό ρόλο για την προετοιμασία και την εκπόνηση της Εθνικής Έκθεσης Στρατηγικής για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ένταξη 2008-ʼ10 αναλαμβάνει το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το τελικό σχέδιο της Έκθεσης θα τεθεί υπ’ όψιν της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), ενώ το όλο θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Επιτροπής, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης κ. Δημ. Κοντού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι κοινωνικοί εταίροι επεσήμαναν ως βασικά ζητήματα την έλλειψη ενός συστήματος αξιολόγησης και παρακολούθησης των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, καθώς και την ανάγκη λήψης πιο δραστικών μέτρων καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Ο κ. Κοντός απάντησε ότι όλες οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις θα ληφθούν υπόψη, καθώς «αποτελούν προτεραιότητα» τόσο του εθνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος όσο και του ΕΣΠΑ, με κύριο στόχο να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2007-ʼ13.

Η «διαβούλευση» των ενδιαφερόμενων πλευρών θα ολοκληρωθεί με την υποβολή της έκθεσης στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ