άλλες τυπολογίες

Tο θιγόμενο πρόσωπο έχει δικαίωμα να λάβει γνώση για το περιεχόμενο ρεπορτάζ με τη χρήση κρυφής κάμερας ή μαγνητοσκόπησης, αναφέρει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Καράκωστας, σε γνωμοδότησή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας». Η γνωμοδότηση ζητήθηκε από μαιευτήρα – γυναικολόγο, ο οποίος, σε ρεπορτάζ με κρυφή κάμερα που επρόκειτο να μεταδοθεί σε δελτίο ειδήσεων, εμφανιζόταν να εμπορεύεται προσωπικά δεδομένα (ιατρικούς φακέλους) των ασθενών του. Κατά τον καθηγητή, το θιγόμενο πρόσωπο έχει δικαίωμα να λάβει γνώση των στοιχείων που αφορούν το πρόσωπό του, καθώς η ενημέρωσή του αποτελεί, εν όψει και του τρόπου διενέργειας της δημοσιογραφικής έρευνας, αναγκαία προϋπόθεση της άσκησης του δικαιώματος του. Η παροχή δε της δυνατότητας απαντήσεως στον θιγόμενο αποτελεί συναλλακτική υποχρέωση του Τύπου, με συνταγματική κατοχύρωση, αναφέρει ο καθηγητής στη γνωμοδότησή του, ενώ η παρουσίαση της αντίθετης άποψης αποτελεί υποχρέωση των φορέων των ΜΜΕ.

***

// Κέρδη προ φόρων ύψους 1.203 ευρώ εμφανίζει ο ισολογισμός της Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Αληθινό Ραδιόφωνο που ελέγχει τον Real FM. Ο ισολογισμός, που καλύπτει την περίοδο από τις 5 Σεπτεμβρίου ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2007, εμφανίζει κύκλο εργασιών 660.272 ευρώ, καθώς όμως η εταιρεία μετατράπηκε από περιορισμένης ευθύνης σε ανώνυμη, μεταφέρονται μαζί και ζημίες ύψους 81.806 ευρώ.

// Θέση διευθύνοντος συμβούλου έχει ο Θανάσης Κυριακόπουλος (Λάλας) στην εκδοτική εταιρεία Πατρεύς Μήντια. Πρόεδρος είναι η Χαρίκλεια σύζυγος Γεωργ. Πανοπούλου και αντιπρόεδρος η Αγγελική Πανοπούλου. Μέλη οι Νικόλαος – Ελευθέριος Πανόπουλος και Αλέξανδρος Μεταξάς. Να σημειώσουμε ότι δεν αληθεύει ότι ο Θανάσης Λάλας ενδιαφέρεται για… διευθυντής του CITY FM της Γιάννας. Αποκλειστικότητά του είναι οι δικές του δουλειές.

// Δύο συμβάσεις με συνολικό κόστος 16.500 ευρώ στην ΕΡΤ. Στην κατηγορία του προσωπικού ειδικών θέσεων υπάρχει εισήγηση για την πρόσληψη στελέχους στο αθλητικό τμήμα, σε διευθυντική θέση, με μηνιαίες μικτές αποδοχές 9.000 ευρώ για ένα έτος, ως και τις 30.9.2009. Στην αμοιβή περιλαμβάνονται πάσης φύσεως επιδόματα (πλην δώρων Πάσχα – Χριστουγέννων) και πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση. Με την απόφαση 3292/24.9.2008 ως προσωπικό ειδικών θέσεων, σε θέση διευθυντή ειδήσεων, προσλαμβάνεται δημοσιογράφος με μικτές αποδοχές 7.500 ευρώ για ένα έτος. Και σ’ αυτήν την περίπτωση στην αμοιβή περιλαμβάνονται πάσης φύσεως επιδόματα (πλην δώρων Πάσχα – Χριστουγέννων) και πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση.

// Με εξώδικο στην Άννα Δρούζα προειδοποιεί το Star την παρουσιάστριά του για τα θέματα που παρουσιάζει στην εκπομπή της. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Star εκφράζει στην Άννα Δρούζα την έντονη δυσφορία του, επειδή ενημερώνει το κανάλι για διαφορετικά θέματα από αυτά που τελικά βγάζει στον αέρα. Αιτία της ενόχλησης του καναλιού είναι τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται στις εκπομπές της παρουσιάστριας από το ΕΣΡ. Ήδη μέσα σε τέσσερις μήνες δέχθηκε 200.000 ευρώ πρόστιμο. Και το ποσό αυτό αφορά σε εκπομπές του «Μπορώ» της περασμένης τηλεοπτικής σεζόν. Το Star υποστηρίζει ότι δεν περίμενε τόσο υψηλά πρόστιμα από μία μόνο εκπομπή του και γι’ αυτό προχώρησε στην έγγραφη προειδοποίηση της παρουσιάστριας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συμβόλαιο της Άννας Δρούζα, όπως και όλων των άλλων παρουσιαστών στα άλλα κανάλια, υπάρχει πλέον όρος πως το περιεχόμενο των εκπομπών τους δεν πρέπει να προκαλεί την επιβολή προστίμων από το ΕΣΡ!

// Κι άλλος λεφτάς εισβάλλει στον Τύπο, ξεκινώντας από εβδομαδιαία εφημερίδα. Πρόκειται για φαρμακοβιομήχανο, έχει μάλιστα βραβευθεί ως ο καλύτερος επιχειρηματίας, και έχει στενές σχέσεις με την Ουάσινγκτον… Και το πιο σημαντικό, είναι συχνός επισκέπτης της Μονής Βατοπεδίου, με ό,τι σημαίνει αυτό…

***

// Παραμένει στη ζωή η «Athens News». Οι περισσότερες από 1.600 ηλεκτρονικές υπογραφές στη διεύθυνση saveathensnews.wordpress.com οδήγησαν τον ΔΟΛ ν’ αλλάξει απόφαση και να διατηρήσει το φύλλο, μέχρι να βρεθεί άλλος αγοραστής.

***

// Διαγωνισμό ύψους 420.000 ευρώ με αντικείμενο «Υπηρεσίες παροχής συμβουλών στον τομέα των μέσων ενημέρωσης» προκήρυξε η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών λήγει στις 7 Νοεμβρίου και η σύμβαση είναι για τέσσερα χρόνια.

// Το «1ο Forum Ραδιοφώνων των Ευρωπαϊκών Πόλεων» διοργανώνει στην Αθήνα, στις 17-19 Οκτωβρίου 2008, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, Αθήνα 9,84, και το ξενόγλωσσο πρόγραμμα AIR 104,4. Στο πλαίσιο του φόρουμ έχουν προσκληθεί ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, για να συζητήσουν ζητήματα που άπτονται τόσο του πλαισίου λειτουργίας και ανάπτυξης των ευρωπαϊκών ραδιοφώνων των πόλεων όσο και του ρόλου τους και της σχέσης που αναπτύσσουν με την τοπική κοινωνία.

***

// Επιχειρηματική συμφωνία Civitas και Focus. Η εταιρεία του Γιώργου Φλέσσα φέρεται να έχει εξασφαλίσει μερίδιο τουλάχιστον 20% στη Focus, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, ενώ ούτε το ΕΣΡ ανήρτησε κάποια αλλαγή στην ιστοσελίδα του σχετικά με τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Η Focus μετά από διαγωνισμό έχει αναλάβει τη διενέργεια των ραδιοφωνικών μετρήσεων για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ.

// Το ενδεχόμενο να ζητήσει να μην ανακοινώνεται το συνολικό του ποσοστό εξετάζει ο Alpha. Στόχος της νέας διοίκησης, που θα αναλάβει έργο εφόσον υπάρξει θετική απόφαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι το νεανικό κοινό και ενδέχεται να αλλάξει πολιτική στην ανακοίνωση των ποσοστών. Θυμίζουμε πως και ο ΣΚΑΪ TV, για έναν χρόνο περίπου, είχε ζητήσει να μην ανακοινώνονται τα δικά του ποσοστά. Βαρόμετρο βέβαια για την απόφαση αυτή θα είναι η πορεία του νέου προγράμματος. Στο μεταξύ τα πρώτα σχόλια για τα σχέδια του RTL είναι ότι θα μετατρέψει τον Alpha σε απόλυτα ψυχαγωγικό κανάλι, ότι όσες εκπομπές δεν έχουν θεαματικότητα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του σταθμού θα κόβονται αμέσως. Όλα αυτά τα σενάρια δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στον Alpha, που φέτος βάζει το μεγάλο του στοίχημα να είναι το δεύτερο κανάλι σε τηλεθέαση.

// Από 13 τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα μεταδίδεται το παιχνίδι «Call for Cash», για το οποίο το ΕΣΡ έκανε αναφορά στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου εξαιτίας της χρήσης τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης.

// Την απάλειψη σεξιστικών προτύπων στις διαφημιστικές καμπάνιες ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του στην Κομισιόν. Οι ευρωβουλευτές ζητούν να εγκριθεί Οδηγία προς τα κράτη-μέλη, η οποία θα προτείνει τον έλεγχο των διαφημιστικών μηνυμάτων που υπερπροβάλλουν τα στερεότυπα στη συμπεριφορά των δύο φύλων.

***

Στο σφυρί βγάζει 3 ακίνητα η εταιρεία «ΙΡΙΣ ΑΕΒΕ». Με καταχωρήσεις στο «Έθνος» η κοινή εταιρεία των ΔΟΛ – Πήγασου πουλάει τα 3 βιομηχανικά ακίνητα, ζητώντας για τα 2 το συνολικό ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ.

***

Για υπέρβαση χρόνου τηλεπωλήσεων τιμωρήθηκε το Extra 3, με πρόστιμο 30.000 ευρώ. Το ΕΣΡ αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εκπομπές τηλεμάρκετινγκ, καλώντας τα κανάλια να εφαρμόσουν τον νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τηλεπωλήσεις. Η απόφαση αυτή δημιουργεί πρόβλημα σε περιφερειακής εμβέλειας σταθμούς, που μεγάλο μέρος του προγράμματός τους το στηρίζουν σε εκπομπές τηλεμάρκετινγκ.

***

// Αναβλήθηκε η εκδίκαση των αγωγών του Ν. Ευαγγελάτου εναντίον του Alpha, και του Σ. Τσοτσορού εναντίον του ίδιου σταθμού, εξαιτίας της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

// Ένα πολύ ενδιαφέρον περιοδικό για την τηλεόραση και τη διασκέδαση κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή η εφημερίδα «Θεσσαλία» στον Βόλο. Ονομάζεται «Θ» και διανέμεται σε 10.000 αντίτυπα.

***

// Παρέμεινε πρώτο δελτίο ειδήσεων του Mega με 22,8%, με δεύτερο του Alter με 16,3%. Η μάχη για την πολιτική γραμμή και ατζέντα παίζεται μεταξύ των δύο. Τρίτος ο ΑΝΤ1 με 15,8% και ακολουθούν το Star με 14,8%, η ΝΕΤ με 12,4% και ο Alpha με 11%.

// Από αύριο Δευτέρα αρχίζει ο πόλεμος του prime time στην ιδιωτική τηλεόραση, με την πρεμιέρα 28 νέων ελληνικών σειρών, τριών τηλεπαιχνιδιών και δύο ριάλιτι σόου στα τρία κανάλια, Alpha, AΝΤ1 και Mega. Η ζώνη prime time είναι το φιλέτο της διαφημιστικής δαπάνης και φετινός στόχος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι να κερδίσουν τα κανάλια το νεανικό κοινό.

// Γκρίνια στον ΑΝΤ1 για τον Γιάννη Λάτσιο. Η επιλογή των δύο προσώπων, Μουτσινά και Ζαρίφη, από την ιδιοκτησία για το πρωινό πρόγραμμα δεν έχει ικανοποιήσει το δείγμα της μέτρησης και γι’ αυτό η θεαματικότητά του είναι χαμηλή. Ο Γ. Λάτσιος απαντά πως σημειώνει καλύτερες επιδόσεις στο νεανικό κοινό.

// Πολλοί στοιχηματίζουν ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός για να παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το νέο ριάλιτι του Mega «Extreme Makeover», που έχει σοκαριστικές εικόνες και μεγάλες δόσεις ευτελισμού του ανθρώπινου δράματος. Το κανάλι το προβάλλει το βράδυ της Πέμπτης στις 10.00 και από τις πρώτες σκηνές φαίνεται ότι πρόκειται για ένα σκληρό ριάλιτι σόου.

// Terra Incognita Productions ΕΠΕ ονομάζεται η εταιρεία παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με έδρα το Παλαιό Φάληρο. Το κεφάλαιό της ανέρχεται σε 36.000 ευρώ και σε αυτό συμμετέχουν ο Ιωάννης Π. Μπαλαμπίνης και ο Περικλής Τ. Βασιλόπουλος.

// Το παιδικό κανάλι Boomerang ανέβηκε στη Nova στη θέση 503. Το 24ωρο κανάλι κινουμένων σχεδίων του ομίλου Τέρνερ (CNN, Cartoon Network, TCM) έχει στόχο την ασφαλή διασκέδαση και το άφθονο γέλιο των παιδιών ηλικίας 4 έως 8 ετών, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

***

// Προφανώς είναι ικανοποιημένη η Γιάννα από τη νέα φάση στην οποία μπήκε ο «Ελεύθερος Τύπος» -αν και Σεραφείμ δεν είδαμε αλλαγές, προφανώς το «κατεστημένο» παραμένει ανυποχώρητο- και έκανε το τραπέζι στα στελέχη της εφημερίδας, και την Τετάρτη παρέθεσε γεύμα στον «τσάρο» της Οικονομίας (που βουλιάζει) Γ. Αλογοσκούφη. Αυτήν την εβδομάδα η γαλλική κυβέρνηση τιμά την κυρία Αγγελοπούλου, απονέμοντάς της τον τίτλο του «Ιππότη της Τιμής», σε εκδήλωση που θα γίνει στη γαλλική πρεσβεία… Μπορεί ο Καραμανλής να την «ξέχασε», έξω όμως πάει καλά…

// Νέα συνάντηση με τα στελέχη του «Ελεύθερου Τύπου» είχε την περασμένη τρίτη η Γιάννα Αγγελοπούλου. Η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας παρουσίασε τις απόψεις της για την πολιτική σκηνή και την πορεία του φύλλου. Ζήτησε από τα στελέχη να μεταφέρουν στους συντάκτες πως η εφημερίδα είναι ανεξάρτητη από κάθε συμφέρον.

// Νέος τομεάρχης στην ΕΡΑ Σπορ ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος με τη δημοσιογραφική υποστήριξη του Κώστα Βερνίκου. Ακόμη δυσκολεύονται στην ΕΡΑ να ερμηνεύσουν την απόφαση για την επί της ουσίας διακοπή της συνεργασίας με τον Νίκο Ασημακόπουλο, ο οποίος ευθύνεται για τη σημαντική άνοδο του προγράμματος. Ήδη από αύριο προωθούνται στο νέο πρόγραμμα σημαντικές αλλαγές και αντικαταστάσεις προσώπων από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ Σπορ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε αντίθεση με το τηλεοπτικό του «αδελφάκι», δεν επικρίθηκε για μεροληψία υπέρ των μεγάλων ομάδων, ούτε στις μεταδόσεις του ούτε στις εκπομπές του, οπότε προκαλεί ερωτηματικά η κάθοδος των προσώπων της τηλεόρασης στο ραδιόφωνο.

***

// Πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η μάχη των τηλεοπτικών καναλιών και στο ξένο πρόγραμμα. Στη μάχη των διάσημων ξένων σειρών μπήκε μέχρι και το Mega, που ως τώρα δεν έδινε σημασία σ’ αυτό το είδος προγράμματος. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες ωστόσο τις εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 και ακολουθεί ο Alpha, που επίσης πήρε τα δικαιώματα για αρκετές αμερικανικές παραγωγές. Στον ΑΝΤ1, εκτός από τον νέο κύκλο του «Prison Break» και του «Gray’s Anatomy», το οποίο μεταδίδεται καθημερινά, στις νέες παραγωγές προστέθηκαν το «Boston Legal» και το «Shark», δύο από τις πολύ πετυχημένες δικαστικές σειρές αυτήν την περίοδο στην Αμερική. Το Mega, που το πιθανότερο είναι να εντάξει τις ξένες σειρές του στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, εξασφάλισε τη σειρά «Damages» και «Breaking Bad», που ήταν και οι κερδισμένες στα πρόσφατα τηλεοπτικά βραβεία ΕΜΜΥ. Στον Alpha ποντάρουν πολύ στην τηλεθέαση της σειράς «The L word», που αναφέρεται στην καθημερινότητα ομοφυλόφιλων γυναικών, καθώς και στη νέα βερσιόν της κάποτε διάσημης σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», που όμως δεν πέτυχε στις ΗΠΑ. Το κανάλι έχει ακόμη τα δικαιώματα του νέου κύκλου της αστυνομικής σειράς «Χωρίς ίχνος».

// Εταιρεία παροχής κάθε είδους διαφημιστικών υπηρεσιών, έκδοσης εφημερίδων και παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων από τον δημοσιογράφο Φίλιππο Ι. Καμπούρη. Ονομάζεται Facegroup Hellas και έχει μοναδικό εταίρο τον ίδιο και κεφάλαιο 4.500 ευρώ.

***

Από τις 27 Απριλίου 2008 το «Π» είχε γράψει για την έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων σε ιδιωτικά κανάλια και την ΕΡΤ. Με τίτλο «Νέα έρευνα για πλαστά τιμολόγια στα ΜΜΕ» αποκαλύπταμε πως «κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κάνει εκ νέου ελέγχους σε τηλεοπτικούς σταθμούς» και ότι «στο επίκεντρο των ελέγχων είναι πρόσωπο που κινείται στον χώρο του sport marketing, εκπροσωπώντας παίχτες του ποδοσφαίρου για τις μετεγγραφές τους αλλά και ομάδες στις διαπραγματεύσεις των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων». Σημειώναμε πως «σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που δεν έχουν ωστόσο ακόμη επιβεβαιωθεί, οι έλεγχοι για τα πλαστά τιμολόγια έγιναν τόσο στην ΕΡΤ όσο και σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».

***

// Το νέο σχήμα στο ΔΣ της «Αυγής», μετά τον συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών, αντανακλά πλήρως τους συσχετισμούς που υπάρχουν και στο κόμμα του Συνασπισμού. Τα μέλη του ΔΣ αυξήθηκαν σε 15, μπήκαν σ’ αυτό και οι εκπρόσωποι της ανανεωτικής πτέρυγας και έτσι το σχέδιο για την εφημερίδα ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνέλευση των μετόχων την περασμένη εβδομάδα. Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει επίσης την προώθηση του σχεδίου για συγχώνευση των ΜΜΕ του Συνασπισμού.

// Σημαντική είναι η παρουσία της «Ναυτεμπορικής» στο διαδίκτυο, φτάνοντας τους 619.000 μοναδικούς επισκέπτες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Google analytics. Το site έχει διαρκή ροή πληροφοριών, ύστερα από συμφωνία με το ΑΠΕ, αλλά και νέες υπηρεσίες, προσφέροντας βίντεο από την επικαιρότητα, αλλά και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων.

***

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας διορίζονται ex officio στο ΔΣ του ιδρύματος ο Πάνος Σόμπολος και ο Γιώργος Βλαβιανός, πρόεδρος και ταμίας της ΕΣΗΕΑ αντίστοιχα. Βάσει των αποφάσεων των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιήθηκαν στις 13.6.2007 και 14.6.2007 διορίζονται επίσης στο ΔΣ, με τριετή θητεία, η Φάνη Πετραλιά, ο Παντελής Μπουκάλας, ο Γιώργος Μωραϊτίνης, ο Δημήτρης Γκιώνης, ο Γιώργος Λεονάρδος, ο Βασίλης Βασιλικός. Και τέλος, με βάση το 19/14.11.2007 πρακτικό συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, διορίζονται στο ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος οι Κωνσταντίνος Μπετινάκης, Χρήστος Κυρίτσης, Έννυ Μαγιάση, Θεόδωρος Κοκελίδης και Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος.

***

Διαγωνισμό για την «Παροχή υπηρεσιών διάδοσης και παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης» προκήρυξε και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 126.000 ευρώ και η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών λήγει στις 27 Οκτωβρίου.

***

Εταιρεία επενδύσεων (venture capital fund) για την ψηφιακή οικονομία και τα Μέσα Ενημέρωσης από την οικογένεια Ρέστη και άλλους επενδυτές, με την υποστήριξη του κράτους, μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Η εταιρεία ονομάζεται Oxygen Capital Management AE και σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «έμφαση θα δοθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των ψηφιακών μέσων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και των ψηφιακών υπηρεσιών γενικότερα». Τα υπό διαχείριση κεφάλαια αναμένεται να ανέλθουν έως τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο οικονομολόγος Σπύρος Μαρτσέκης, αντιπρόεδρος ο Σπύρος Τραχάνης και μέλος ο Γιάννης Τσακίρης.

***

Την τιμητική τους θα έχουν τα ελληνικά κινούμενα σχέδια και οι έλληνες δημιουργοί του ευρύτερου οπτικοακουστικού χώρου στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο του Balkanima, Διεθνούς Φεστιβάλ Animation, που θα πραγματοποιηθεί στη σερβική πρωτεύουσα από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2008. Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν μια σειρά από καλλιτεχνικές δράσεις στη σερβική πρωτεύουσα, που στοχεύουν να αναδείξουν το σύγχρονο εικαστικό πρόσωπο της Ελλάδος. Το ΙΟΜ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων θέσπισαν -από φέτος- βραβείο για την καλύτερη ταινία κινούμενων σχεδίων πρωτοεμφανιζόμενου animator που κατάγεται από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

***

// Από αυτό το Σάββατο και κάθε Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Extra ο Γιάννης Παπαγιάννης με το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» ξεκινά μια νέα εκπομπή με τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ του Κυριακάτικου τύπου. Θυμίζουμε ότι πρωτοπόρος παρουσιαστής των εφημερίδων ήταν ο Γιάννης Παργινός και πιο πριν στο Κανάλι 29 ο Χάρης Πασβαντίδης.

// Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ψηφιακή τηλεόραση με τίτλο «2012… Ολική ΣύνΔΕση» διοργανώνει αυτή την Τετάρτη στο θέατρο του «Ελληνικού Κόσμου» στην οδό Πειραιώς 254 ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ