άλλα αθλητικά

// Διαφώνησε ανοιχτά ο Ολυμπιακός στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όπως αυτή προτείνεται και προωθείται από τη Σούπερ Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» διαφωνούν ως προς την κατανομή των εσόδων διότι, όπως λένε, πρόκειται να χάσουν έσοδα και αυτό ακριβώς είπε στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» Σωκράτης Κόκκαλης, με τον οποίο διαφώνησε ανοιχτά ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων» Γιάννης Βαρδινογιάννης.

// Αυτό που συμβαίνει τώρα θυμίζει την περίοδο 1999-2000 όταν υπήρξε η περίφημη κίνηση των «12» που αργότερα έγιναν «10» και τελικά διαλύθηκε και η οποία διαφώνησε ανοιχτά με την τότε διοίκηση της ΕΠΑΕ υπό τον πρόεδρο Στέλιο Σφακιανάκη και τον αντιπρόεδρο Βίκτωρα Μητρόπουλο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα ποσοστά των μεγάλων, οι οποίοι ένιωθαν να αδικούνται σε σχέση με τους μικρούς ως προς τα χρήματα που έπαιρναν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ήταν η εποχή που η ΕΠΑΕ είχε κάνει την πενταετή συμφωνία με το Filmnet για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

// Η διαφωνία που υπάρχει τώρα στις τάξεις της Λίγκας της Α΄ Εθνικής, έστω και αν αυτή προέρχεται αυτήν τη στιγμή μόνο από τον Ολυμπιακό, θεωρείται ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει και των τάσεων που εκφράστηκαν και θα εκφραστούν στο εσωτερικό της Σούπερ Λίγκας, έστω και αν μόνο ο Ολυμπιακός να διαφωνεί. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν έχουν εκφραστεί ακόμη αρνητικά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ένας εκ των βασικών λόγων που έγινε η Σούπερ Λίγκα ήταν η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και σε αυτόν υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μεγάλων ομάδων.

// Tην πεπατημένη της ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι ελληνικές αρχές αν θέλουν να βγάλουν άκρη με το παράνομο στοίχημα στα ελληνικά πρωταθλήματα. Τι να κάνουν; Να ξεκινήσουν έρευνα και μάλιστα άμεσα με στοιχεία που ο ΟΠΑΠ διαθέτει ή τουλάχιστον με ενδείξεις που υπήρξαν καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Οργανισμός κλείδωνε αγώνες από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής τους οποίους θεωρούσε ύποπτους.

// Γι’ αυτό που συμβαίνει στη Β΄ Εθνική έχουμε πει και γράψει πολλές φορές, αλλά θα το ξαναπούμε και θα το ξαναγράψουμε. Στο περασμένο πρωτάθλημα ακούστηκαν και ελέχθησαν πολλά και υπήρξε και καταγγελία παράγοντα, του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είπε ότι ο τερματοφύλακας της ομάδας του Σιντιμπέ είχε χρηματιστεί λόγω στοιχήματος και ουδείς συγκινήθηκε, ενώ ακόμη, πολλούς μήνες μετά, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να διερευνηθούν όλα αυτά. Επίσης σε αυτό το πρωτάθλημα ο ΟΠΑΠ είχε κλειδώσει πολλές φορές παιχνίδια λόγω υψηλού και ασυνήθιστου πονταρίσματος.

// Στη Β΄ Εθνική συμβαίνει ακόμη και κάτι άλλο που γράφουμε εδώ και καιρό ότι θα πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Αυτό είναι η ανταλλαγή που επιχειρείται μεταξύ των Ηλυσιακού και Αιγάλεω σε Β΄ και Γ΄ Εθνική και πέραν της Δικαιοσύνης, που δεν παρεμβαίνει, απαθείς παρακολουθούν και η ΕΠΟ, αλλά και η διοργανώτρια η Ένωση Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Πέραν όλων των άλλων και των ενεργειών που πρόκειται να κάνει ο Δήμος Ζωγράφου, θα πρέπει να ελεγχθεί και αν ο συγκεκριμένος παράγοντας, ο Θωμάς Μητρόπουλος, έχει το δικαίωμα λόγω του ποινικού του μητρώου να είναι μεγαλομέτοχος ομάδας, που σημαίνει αν μπορεί να προβαίνει σε αγοραπωλησίες ομάδων.


Σχολιάστε εδώ