ψιλά γράμματα

*** Μικρό συγκρότημα, μεγάλες ζημιές. Το συνολικό κόστος της επένδυσης στα ΜΜΕ (εφημερίδα και ραδιόφωνο) ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι απώλειες από τη συμμετοχή στη Διεθνή Τράπεζα Επενδύσεων είναι πολύ μεγαλύτερες.
*** Εδώ, σ’ αυτήν τη στήλη, είχατε διαβάσει τις πρώτες αναφορές για τα πλαστά τιμολόγια και για τις επισκέψεις της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2005 δεν είναι άλλωστε πολύ μακριά και όλοι θυμούνται πόσο μεγάλη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως δεν είχαν κατέβει στον σχετικό διαγωνισμό όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ότι τελικά τα δικαιώματα πέρασαν στην εταιρεία που απουσίαζε…
*** Ποιος ήταν ο «κουμπάρος» σ’ αυτήν τη σχέση, ο οποίος λέγεται ότι δεν έχει βάλει πουθενά την υπογραφή του; Τι συνέβη όταν δύο χρόνια αργότερα η ίδια αθλητική εταιρεία χτύπησε, ύστερα από σχετική εισήγηση του «κουμπάρου», την πόρτα μεγάλου σταθμού για άλλο πακέτο δικαιωμάτων; Τι διέκρινε ο πρόεδρος του ιδιωτικού σταθμού και είπε τελικά όχι;
*** Εφημερίδες: Το κάνει κατά καιρούς ο «Independent», το φέρνει στην Ελλάδα και η «LifΟ». Η δωρεάν εβδομαδιαία εφημερίδα καλεί τον διεθνώς καταξιωμένο καλλιτέχνη Δημήτρη Παπαϊωάννου (χορογράφο – υπεύθυνο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) να γίνει διευθυντής για ένα τεύχος. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιλέγει την ύλη, τις φωτογραφίες και έχει την αισθητική επιμέλεια του τεύχους της «LifO» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου σε 150.000 αντίτυπα, μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια» στο Παλλάς. Το τεύχος θα μοιράζεται και κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας.
*** Η «Athens Voice» αναζητεί ζωγράφο, street artist, φωτογράφο, graffiti writer, visual artist, designer, φοιτητή Καλών Τεχνών, γραφίστα για να σχεδιάσει το επετειακό εξώφυλλο των 5 χρόνων της εφημερίδας. Οι προτάσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στη διεύθυνση Χαριλάου Τρικούπη 22.
*** Ραδιόφωνο: Εκτός από τις διοχετεύσεις επί των αστάθμητων απαντήσεων στη ραδιοφωνική μέτρηση, εσχάτως διαβάσαμε και προβλέψεις. Μήπως η ΑΕΜΑΡ πρέπει να προστατεύσει τη μέτρησή της; Επί τη ευκαιρία, δεν θα πρέπει κάποτε οι δύο ενώσεις, ΕΙΙΡΑ και ΕΙΤΗΣΕΕ, να αποκτήσουν έστω ιστοσελίδες; Ντροπή είναι.
*** Ενδιαφέρουσα η εκ Θεσσαλονίκης πρωινή σαββατιάτικη νέα εκπομπή του Διογένη Δασκάλου στον Alpha 9,89.
*** Σημείο αναφοράς στο πολιτικό ρεπορτάζ είναι η μεσημεριανή εκπομπή του Ν. Κακαουνάκη στον Alpha 9,89.
*** Νέος παρτενέρ ο Γ. Χουδαλάκης, δίπλα στην κ. Μακρή, μετά την αποχώρηση του Γ. Κουβαρά, στον Real. Αλλά σαν τον Γ. Κύρτσο κανείς δίπλα στη δημοσιογράφο.
*** Τηλεόραση: Αν για κάτι πρέπει να παινεύεται η Nova είναι το τμήμα των τρέιλερ. Έχοντας άφθονο υλικό από τις σειρές και τις ταινίες, αλλά και αντίληψη για την τηλεόραση, φτιάχνουν κατά καιρούς ορισμένα πολύ καλά τρέιλερ.
*** Πρόσωπα: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ο νέος διευθυντής της «Απογευματινής».
*** Βιβλία: Το βιβλίο «Κράτος και διαφθορά – Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο», της «Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς» παρουσιάζεται στον Ιανό την επόμενη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008 στις 19.00. Το εγχειρίδιο πολιτικής καριέρας «Τρεχεδείπνων δημοπιθήκων διδαχή» του Αντώνη Καμμά παρουσιάζεται την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στο ίδιο βιβλιοπωλείο.
*** Συνεργασίες: Από τις 2 Οκτωβρίου η «Ελευθεροτυπία» θα διανέμει δωρεάν κάθε Πέμπτη το περιοδικό «Έξοδος» της Δάφνη Επικοινωνίες (ΑΝΤ1).
*** Καμία έκπληξη πλέον από τον κ. πρόεδρο: Μετά τα εξώδικα και την κατάθεση αγωγής στο «Π», την επιστολή στην πρώην εφημερίδα του, την «Καθημερινή», και στον Παντελή Μπουκάλα, τώρα ήρθε η ώρα της «Ελευθεροτυπίας» και της Μαρίνας Πετρούτσου. Είναι τυχαίο ότι και στις 3 περιπτώσεις ασκήθηκε σκληρή, αλλά έντιμη κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης;


Σχολιάστε εδώ