Χείμαρρος ύβρεων Ζήση κατά δικαστών

Ο κ. Ζήσης αποκάλεσε «βαλτούς» όλα τα μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, που ομόφωνα του επέβαλαν την πεντάμηνη αργία και στο οποίο πρόεδρος ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γ. Παναγιωτόπουλος. Στη συνέχεια δε, μετά από ερώτηση του συνηγόρου μας, έκανε πίσω, λέγοντας ότι εννοούσε όλα τα μέλη, εκτός από δύο, που όμως δεν θέλησε να πει ποιοι είναι αυτοί οι δύο που εξαιρεί. Σε άλλο σημείο, χαρακτήρισε «χάλια» όλους τους εφέτες που μετείχαν στο Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό γι’ αυτόν βούλευμα.

Επίσης χαρακτήρισε «ψεύτες» Προέδρους Πρωτοδικών (τον Ευαγ. Ταμπακόπουλο, εφέτη σήμερα, την ανακρίτρια Ι. Λάμπρου – Βαλησάρη, τους κ. Μπάση, Μανώλαρο και την κυρία Σωζοπούλου), οι οποίοι τον είχαν σε καταθέσεις τους επωνύμως καταγγείλει, ότι τους άσκησε πιέσεις και παρεμβάσεις υπέρ του Αβραμίδη, ο οποίος του έκτισε ένα σπίτι στην Κρήτη, με «δαπάνες κατά το μεγαλύτερο μέρος του Κων. Αβραμίδη» όπως σημειώνεται στην υπ’ αριθμ. 1/2006 απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Με υποτιμητικό εξάλλου τρόπο αναφέρθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, τον οποίο αρνήθηκε, παρά τις συστάσεις, να τον αποκαλέσει «κύριο»!

Θέλοντας να διαψεύσει σημείο δημοσιεύματος του «Π» ότι «πήδηξε» 14 δικαστές (όπως είχε γράψει και το «Βήμα», αλλά δεν το μήνυσε) για να γίνει αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε στο Δικαστήριο το εξής εξωφρενικό για δικαστή, που εκθέτει καίρια την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης:

– Εγώ έναν μόνο «πήδηξα», τον Κεδίκογλου, τον οποίο το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να τον κάνει αντιπρόεδρο!

Στο σημείο αυτό ο Μάκης Κουρής, από τη θέση του κατηγορούμενου, ρώτησε:

– Δηλαδή είσθε κομματική επιλογή του ΠΑΣΟΚ; Και το λέτε αυτό εσείς, ένας ανώτατος δικαστής;

Είπε ακόμα ο κ. Ζήσης ότι «Όλες οι κυβερνήσεις είναι ανέντιμες»!

Όλα αυτά είναι ένα μικρό… απάνθισμα από τον… χείμαρρο των ύβρεων κατά δικαστών. Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έτριβαν τα μάτια τους. Και πολλοί διερωτήθηκαν: «Καλά, όταν ένας ανώτατος δικαστής λέει ψεύτες και κομματικά όργανα δικαστές, εμείς οι πολίτες πώς μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ότι βρίσκουμε το δίκιο μας, όταν μας δικάζουνε τέτοιοι δικαστές;»

Αυτά για να δει ο κ. Ζήσης το κακό που συνεχίζει να κάνει στη Δικαιοσύνη.

Η δίκη θα συνεχισθεί την άλλη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου. Πρόεδρος του Δικαστηρίου ήταν η Πρόεδρος Πρωτοδικών κυρία Παρασκευή Γρίβα, σύνεδροι οι κυρίες Κωνσταντίνα Κωτσοπούλου και Παρασκευή Στεφανίδου και Εισαγγελέας ο κ. Δημ. Παϊκόπουλος. Ο κ. Ζήσης μήνυσε το «ΠΑΡΟΝ» (έχει καταθέσει και αγωγή και μας ζητάει 1.120.000 ευρώ) γιατί αποκαλύψαμε ότι είναι «Μπλεγμένος στο παραδικαστικό κύκλωμα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών». Μάρτυρες υπέρ της εφημερίδας μας πρόκειται να καταθέσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος, Παν. Λαφαζάνης, Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος του Δικ. Συλλόγου Αθηνών Δημ. Παξινός, η δημοσιογράφος Έννυ Μαγιάση (εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), ο δικαστικός ρεπόρτερ Στέλιος Βορίνας και ο δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης.

Το «Π» υπερασπίζονται οι δικηγόροι μας Κώστας Χρυσικόπουλος και Δημ. Μανώλης.

Γιατί τον τιμώρησε
το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Το σκεπτικό του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, που οδήγησε στην επιβολή πεντάμηνης παύσης στον κ. Ζήση, έχει ως εξής:

«Το Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την βαρύτητα των πειθαρχικών παραπτωμάτων, στα οποία υπέπεσε ο εγκαλούμενος, τις προεκτεθείσες περιστάσεις, υπό τις οποίες τελέσθηκε κάθε ένα από τα παραπτώματα αυτά, τον βαθμό της υπαιτιότητάς του, το γεγονός ότι δεν επέδειξε την περίσκεψη και μέριμνα, τις οποίες όφειλε ως εκ του υψηλού βαθμού του στην ιεραρχία, της πείρας του ως δικαστικού λειτουργού, αλλά και της ιδιότητάς του ως Προέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων (από Ιούνιο 2004), καθώς και τον δυσμενή αντίκτυπο που είχαν τα προαναφερθέντα περιστατικά στην εύρυθμη άσκηση της δικαιοδοτικής λειτουργίας και στο κύρος της Δικαιοσύνης, κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί σε βάρος του εγκαλουμένου, για κάθε ένα από τα παραπτώματα αυτά, η ακόλουθη πειθαρχική ποινή…».


Σχολιάστε εδώ