Φοβήθηκε ο Λιάπης τις εκλογές των ομοσπονδιών

Ούτε ήταν ο «μπαμπούλας» της ΔΟΕ που τον τρόμαξε και να τον έκανε να αποσύρει την τροπολογία που αρχικά είχε καταθέσει ο ΛΑΟΣ.
Όλα δείχνουν και οι πληροφορίες το αναφέρουν πως ο υπουργός Πολιτισμού φοβήθηκε να μην εκτεθεί στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν να γίνονται και τελικά τράπηκε εις άτακτον φυγή και απέσυρε ακόμη και την τροπολογία για την απλή αναλογική, την οποία θα υπερψήφιζαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ πέραν της Νέας Δημοκρατίας και με την οποία συμφωνούσε αλλά δήλωσε ότι δεν θα την ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ.
Τελικά η τροπολογία απεσύρθη και επί της ουσίας το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους χωρίς να επιφέρει τίποτα νέο στον τομέα της καταπολέμησης του ντόπινγκ και της αθλητικής βίας.
Όλα αυτά για να καθιερωθεί η απλή αναλογική στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών.
Ο Μιχάλης Λιάπης, μάλιστα, είχε μιλήσει για το θέμα και με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ όταν συναντήθηκε μαζί του στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και τότε του είχε πει ότι δεν θα ήταν αντίθετος ως προς την απλή αναλογική στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών και μόνο. Στο θέμα των δύο θητειών, όμως, τα πράγματα δεν ήταν έτσι, αφού ο βέλγος πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν κάθετα αντίθετος ως προς το να μην μπορούν να εκλέγονται περισσότερες από δύο θητείες τα μέλη του προεδρείου και αυτό το δήλωσε στον υπουργό Πολιτισμού και σε νέα επικοινωνία που είχαν τις ημέρες της συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή, κάτι το οποίο ανάγκασε τον Μιχάλη Λιάπη να αποσύρει έτσι και αλλιώς το σημείο αυτό της τροπολογίας.


Σχολιάστε εδώ