«Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε λύσεις σε Σκοπιανό και Κυπριακό»!

Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ του πολιτικού κλίματος που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση συνήθως με τρόπους που προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, η υποχώρηση της δύναμης του δικομματισμού, δηλαδή των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, η όξυνση των σχέσεων μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων αντιπολίτευσης, η διακομματική όξυνση, η άρνηση να υπάρξει εθνική συνεννόηση τουλάχιστον σε ορισμένα βασικά θέματα, οι διογκούμενες αντιδράσεις σ’ επίπεδο πολιτών, λόγω οικονομικών και συναφών προβλημάτων, συνθέτουν όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά και τα συμφέροντα της χώρας μας.

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες της εφημερίδας μας, που είναι σαφείς και επιβεβαιώνονται από πολλές πλευρές, αναμένεται ότι: Σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων θα υπάρξουν πιεστικότερες και κυρίως εκβιαστικότερες κινήσεις, με προφανή την επιδίωξη να δρομολογηθούν ρυθμίσεις στις οποίες υπό διαφορετικές συνθήκες θα υπήρχαν αμεσότερες αντιδράσεις από πλευράς Ελλάδος.

ΚΑΛΑ ενημερωμένοι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν ότι «η αποθράσυνση της σκοπιανής ηγεσίας έχει αδρά τα αποτυπώματα και της Ουάσινγκτον και -να μη θεωρηθεί περίεργο- της Άγκυρας», με τη δεύτερη να προσδοκά επιθυμητό για την ίδια αντιπερισπασμό προκειμένου να προωθήσει δικές της στρατηγικές στη Θράκη.

ΥΠΑΡΧΕΙ σωρεία ενδείξεων αλλά και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες: Η Ουάσινγκτον κινεί όσο ποτέ προηγουμένως τα νήματα διαδικασιών, ενθαρρύνοντας και τα Σκόπια, τα οποία κυριολεκτικώς αποθρασύνονται, θεωρώντας ότι τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για προώθηση βλέψεων σε βάρος της Ελλάδος. Κι αυτό, λόγω των εσωτερικών περισπασμών και αγκυλώσεων που καθηλώνουν την Αθήνα, της οποίας οι αντιστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρές αυτό το διάστημα.

ΤΟ ΙΔΙΟ συμβαίνει και με το Κυπριακό επί άλλου επιπέδου, για το οποίο δημιουργούνται συνθήκες de facto ρυθμίσεων, με τη μέθοδο των Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), τα οποία τα Ηνωμένα Έθνη επανασυντάσσουν κι ετοιμάζονται με την ενθάρρυνση Ουάσινγκτον και Λονδίνου να θέσουν επί τάπητος.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αυτή, της εσωτερικής αποδυνάμωσης που εξελίσσεται κατά τρόπο αποσυνθετικό για τη χώρα μας -ανεξαρτήτως αιτίων που την προκαλούν- δίνει την ευκαιρία σε ξένα κέντρα να προωθούν τις πολιτικές τους σε συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα, κόντρα στα συμφέροντα της χώρας μας. Αν δεν αντιδράσουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αλλά και οι πολίτες με όποιο τρόπο μπορούν, τα οδυνηρά αποτελέσματα που διαφαίνεται ότι θα δρέψουμε δεν πρόκειται να ανατραπούν.


Σχολιάστε εδώ